Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 4. 2013,
13.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 13. 4. 2013, 13.58

8 let

Zambezija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zambezia

animirana družinska pustolovščina

Premiera: 18. 4. 2013 Leto: 2013 Država: ZDA

Režija: Wayne Thornley Scenarij: Andrew Cook, Raffaella Delle Donne, Anthony Silverston, Wayne Thornley, Camilla Bubna-Kasteliz Glasovi: Leonard Nimoy, Jeremy Suarez, Abigail Breslin, Jeff Goldblum, Samuel L.Jackson, Jenifer Lewis, Jim Cummings, Jamal Mixon, Richard E.Grant, Noureen DeWulf, Deep Roy Vsebina: Radovednemu sokolu Kaiu je dovolj životarjenja v dolgočasni afriški pustinji, kjer ga skuša zaščitniški oče obvarovati pred vsako nevarnostjo. Po prepiru se mladenič odloči pobegniti v pustolovščin polno ptičje mesto Zambezijo, toda kmalu ugotovi, da tudi v paradižu obstajajo nadvse kruta pravila preživetja. Da bi ukanil jato zlobnih marabujev in prekrižal načrte zlohotnemu varanu, mora Kai zbrati obilico poguma in z novimi prijatelji rešiti ptičji raj.

Beseda režiserja: O privlačnosti scenarija: "Všeč mi je bil trud tega mladeniča, da bi izvedel, kdo je, ter to, da hkrati še bolj spoštuje svojega očeta, čeprav se v nekem trenutku to zdi skoraj nemogoče. Všeč mi je, da mu, zahvaljujoč njegovemu pogumu in odločnosti, to končno uspe. Reši položaj, dojame, da je junak, in uspe mu 'povzdigniti' očeta. Pravzaprav je to zgodba o očetu, ki ga reši lastni sin."

O sodelovanju z velikimi igralci: "Ne vem, kako mu uspe, ampak ko vas Samuel L. Jackson pošlje nekam, se počutite počaščene. Z vsemi je bilo užitek sodelovati in kmalu sem dojel, zakaj so tako veliki igralci."

O izzivih ustvarjanja neodvisnega filma: "Ne jaz ne drugi člani ekipe nismo tega počeli nikoli prej. Studio je nastajal dobesedno okoli nas, med našimi pripravami na snemanje. In naredili smo kup začetniških napak, pa tudi sami smo morali šele dojeti, kaj je sploh bistvo filma. Imeli smo natrpan urnik, nekatere korake smo celo preskočili, zaradi česar smo imeli pozneje težave – vendar smo ga končali in mislim, da je to prelomnica v južnoafriški animaciji."

O glasbi: "Bruce Retief je zložil prečudovito glasbo – zabavno, smešno, dramatično in veličastno, glede na potrebe posameznih prizorov. Ameriški gledalci jo lahko doživijo kot klasično afriško glasbo, zavito v hollywoodsko orkestracijo."

Ne spreglejte