Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 5. 2016,
13.08

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Evrovizija Pesem Evrovizije ManuElla Stockholm

Sreda, 4. 5. 2016, 13.08

6 let, 7 mesecev

Začenja se Evrovizija, ManuElla je že odletela

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
ManuElla na letališču | Foto Facebook

Foto: Facebook

Slovenska predstavnica na letošnjem izboru za pesem Evrovizije je danes z brniškega letališča odletela na Švedsko, kjer bo naslednji teden šlo zares. V Stockholmu medtem zanikajo navedbe, da je mesto tarča teroristov.

"Pričakujem nepozabno doživetje, veliko dobre glasbe in nova glasbena prijateljstva. Resnično se veselim celotne evrovizijske avanture, o rezultatih pa ne želim razmišljati," je po poročanju MMC RTV dejala ManuElla, slovenska evrovizijska predstavnica.

ManuElla bo na Evroviziji nastopila s skladbo Blue and Red:

Zdaj so pred njo vaje, prva resna preizkušnja na evrovizijskem odru pa jo čaka v četrtek, 12. maja, ko se bo v drugem polfinalnem večeru borila za vstopnico v finale, ob njej pa bodo ta večer nastopili še predstavniki Albanije, Avstralije, Belorusije, Belgije, Bolgarije, Danske, Makedonije, Gruzije, Irske, Izraela, Latvije, Litve, Norveške, Poljske, Srbije, Švice in Ukrajine.

Švedska prestolnica je medtem že odeta v evrovizijske barve, veliko delegacij je namreč v Stockholm prispelo že v preteklih dneh, uradna zabava dobrodošlice pa bo v nedeljo.

Evrovizija Stockholm | Foto: Reuters Foto: Reuters

Evrovizija tarča teroristov?

Medtem so se v nekaterih medijih pojavile špekulacije, da bi evrovizijsko tekmovanje lahko bilo tarča terorističnih napadov. Konec aprila je švedska obveščevalna služba namreč potrdila, da so prejeli informacije o načrtovanem terorističnem napadu na civiliste v Stockholmu, kar pospešeno preverjajo.

Jesper Ackinger, vodja projektov v mestu Stockholm, pa je danes za uradno spletno stran Evrovizije zatrdil, da tekmovalcev, gledalcev in drugih obiskovalcev Stockholma ni treba skrbeti. "Po podatkih policije vse do danes ni nobenih groženj varnosti in tekmovanju. Počutim se varnega in skupaj z družino in prijatelji se veselim prireditev prihodnji teden," je zatrdil.

Ne spreglejte