Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 7. 2013,
13.42

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Big Foot Mama

Sobota, 20. 7. 2013, 13.42

4 mesece

ŠVIC zabaval od jutra do večera

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na Turistični kmetji Obolnar na Čatežu pri Trebnjem se je začel že 11. Festival ŠVIC, ki ga vsako leto obišče veliko število mladih iz vse Slovenije.

Člani Kluba študentov občine Trebnje so tako kot vsako leto pokazali, da so dobri organizatorji, saj so se mladi zabavali z različnimi aktivnostmi, ki so potekale ves dan, zvečer pa so se nažurali ob dobri glasbi. Mladi, ki so prišli na festival, so prespali na urejenem šotorišču, kjer je bilo več kot dva tisoč šotorov.

Nekateri so sončno vreme izkoristili za ohladitev v bazenu, drugi pa za sprostitev ob dobri družbi. Ob 15. uri se je začel že tradicionalni košarkarski turnir, ki ga je tokrat popestrilo presenečenje. Akrobatska skupina DunkingbDevils je med turnirjem navdušila obiskovalce s svojimi akrobatskim nastopom.

Da pa mladi ne bi ostali lačni, je bilo poskrbljeno tudi za pijačo in jedačo, ki je bila dostopna po cenah, prijaznih do študentov. Festival ŠVIC je vedno bolj znan tudi po svoji pijači ŠVIC drink in slanih palačinkah s skrivnostnimi sestavinami.

Oder festivala je odprla mariborska brit-funk zasedba Soundtopia. Sledili so ji primorski rockerji Lowpeak Charlie. Iz daljne Mehike je z neverjetno energijo navdušila skupina Los Explosivos. Z Zoranom Predinom in Cover Loverji so obiskovalci glasno prepevali znane uspešnice. Za pravi žur je poskrbela retro pop skupina Jinx s sosednje Hrvaške. Največje navdušenje pa je med množico obiskovalcev požel težko pričakovan nastop Big Foot Mame, ki je popolnoma znorela publiko. Prvi večer pa so z gipsy swing ritmi končali člani skupine Manouche, ob katerih so obiskovalci kljub pozni uri navdušeno poplesavali pred odrom vse do tretje ure zjutraj.

Pestro dogajanje se bo nadaljevalo tudi danes, kjer bodo oblikovalce razveselili zvoki trubačev, športnike pa čakata turnirja v nogometu in odbojki na mivki. Na sporedu so tudi zabavne športne igre za študentske klube iz vse Slovenije. Vsi željni adrenalina se bodo lahko preizkusili v BodyZorbingu in Slip'n'Slidu ter se na delavnicah borilnih veščin in bobnanja dobro ogreli za večerne koncerte. Danes bodo za popolno dvodnevno glasbeno doživetje poskrbele skupine Shanaroid, Up N` Downs, KillKenny, Elvis Jackson, Tabu, Dan D in RCHP Real Tribute Band.

Ne spreglejte