Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 1. 2014,
13.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Superman Batman film proračun

Petek, 3. 1. 2014, 13.11

8 let

Rekorden proračun za film Batman vs. Superman?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Snemanje nadaljevanja Jeklenega moža se bo kmalu začelo in eno izmed mest, v katerem bodo snemali, bo Detroit v Michiganu. Samo tam naj bi porabili kar 131 milijonov dolarjev (95 milijonov evrov).

Predstavnica za odnose filmskega urada v ameriški zvezni državi Michigan (Michigan Film Office) Michelle Grinnell je za The Inquisitr razkrila, da bo nekajmesečno snemanje v obubožanem Detroitu (v tehnološko dovršenem studiu v Pontiacu in na ulicah mesta) odprlo novih šest tisoč delovnih mest in v prazno mestno blagajno natrosilo vsaj pet milijonov zelencev (3,6 milijona evrov). Produkcija bo največja v zgodovini te zvezne države (po Mogočnem Ozu, ki so ga tam snemali leta 2011).

Omenjenih 131 milijonov dolarjev bo namenjenih samo fizičnemu delu produkcije, torej brez kakršnihkoli posebnih učinkov, ki jih filmu dodajo v postprodukciji. Končni znesek celotnega proračuna bo tako zagotovo vsaj dvakrat višji, torej minimalno 260 milijonov dolarjev (189 milijonov evrov), če ne celo več ...

Kot je znano, se bo v vlogo Supermana znova prelevil Henry Cavill, ki se bo boril proti Batmanu v podobi Bena Afflecka. Naznanilo, da bo Batmana upodobil prav Affleck, je sicer sprožilo nemalo negodovanj. Kaj bo Affleck storil z vlogo, bomo še videli.

Zgodba filma je še vedno velika skrivnost in vsaj za zdaj se je okoli produkcije napletlo več govoric, kot je potrjenih dejstev. Ve se, da bo režijske vajeti v roke spet vzel Zack Snyder in da se bo v filmu pojavil še en superjunak, tokrat ženskega spola, Wonder Woman. To vlogo so zaupali izraelski igralki Gal Gadot.

Tudi Amy Adams se vrača kot zvedava novinarka Lois Lane, ki se zaljubi v Jeklenega moža.

Film v kinematografe po vsem svetu prihaja prihodnje leto.

Ne spreglejte