Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 3. 2014,
11.39

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 18. 3. 2014, 11.39

8 let, 3 mesece

Prihaja Naša generacija – več kot resničnostni šov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V četrtek, 27. marca, ob 20. uri na Planet TV prihaja Naša generacija, unikaten televizijski projekt, ki bo raziskoval sobivanje dveh različnih generacij.

Naša generacija bo za nekatere resničnostni šov, za druge družbeni eksperiment. Gledalci bodo priča sobivanju dveh generacij, ki ju ločuje širok in globok medgeneracijski prepad. Deležni bodo jasnega vpogleda v vzroke in posledice trenutno ene največjih težav naše družbe.

Eksperiment sobivanja dveh generacij V "laboratorij" je Planet TV za 21 dni naselil deset oseb, ki so bile pripravljene sodelovati v eksperimentu sobivanja dveh generacij. Pet oseb je mlajših od 30 let in pripadajo generaciji, katere predstavniki so po končanem šolanju v vse več primerih brez vizije o prihodnosti, brez zaposlitve, brez realnih možnosti, da bi si ustvarili zakonsko in družinsko skupnost, na plečih svojih staršev in/ali družbe.

Drugih pet oseb je starejših od 60 let. Upokojenci, predstavniki velike skupine ljudi, ki so svoja plodna leta preživeli v popolnoma drugačnem času. V politično, družbeno in materialno drugačnem položaju, predvsem pa s samoumevno perspektivnostjo, zaposlitvijo, stanovanjem, socialno in zdravstveno varnostjo, ki jo uživajo tudi danes kot upokojenci.

Prvo presenečenje in izziv je že prvo soočenje z drugo generacijo sostanovalcev v hiši. Mlajša generacija namreč ni vedela, da si bo hišo delila s pripadniki generacije, ki so od njih starejši dobrih 30 let.

Hiša, v kateri so bivali skupaj, ima osrednji dnevni prostor in kuhinjo z jedilnim kotom. V tri spalnice smo namestili moške in ženske, združene po spolu in generaciji. Vsi skupaj so imeli eno kopalnico.

Kako dve različni generaciji dojemata temeljne vrednote? Kako ti dve generaciji dojemata temeljne vrednote, kot so spoštovanje in razumevanje, sodelovanje, vztrajnost, delo, samodisciplina, sočutje in solidarnost, strah in pogum, vera in zaupanje ter odgovorna svoboda, bodo gledalci lahko preverili vsak četrtek ob 20. uri na Planet TV.

Ne spreglejte