Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 4. 2014,
13.31

Osveženo pred

8 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 17. 4. 2014, 13.31

8 let, 7 mesecev

Dane: V vojni sem izgubil nekaj prijateljev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Stanovalci bodo predstavili svoje največje strahove in nekateri se bodo z njimi tudi soočili.

V resničnostni oddaji Naša generacija se tekmovalci med seboj že dobro poznajo, a nekateri strahovi se še skriti očem. V eni od nalog bodo morali povedati, kateri so njihovi največji strahovi. Pripovedovati je najprej začela Tamara, ki je sostanovalcem izdala, da se boji višine oziroma globine: "Vem, da sem včeraj letela z letalom, tako da vas je moj strah morda malo presenetil, a nisem človek, ki bi govoril o svojih strahovih, ampak jih raje rešujem." Njej je sledila Gabrijela, ki je povedala, da se najbolj boji neozaveščenega človeka: "Večina ljudi je povprečno ozaveščenih in se ne zavedajo, da dnevno deluje iz nas 80 odstotkov podzavesti. Nihče se je ne zaveda, ker jo vsi potiskamo, ker so v podzavesti slabi spomini in rane. Tisti, ki ni dovolj ozaveščen, da bi poskusil kaj popraviti, dela v življenju ene in iste napake." Gabi je prikimal Tine, saj se strinja, da je treba "krotiti" podzavest. Jože se z njenim strahom ni strinjal in je rekel, da to niso njene besede in to ni ona: "Rada bi bila apostol, ampak apostolov je bilo 12, in ne 13. Ta zgodba je končana."

Živa se sooča s strahom, da bi jo ljubljene osebe zavračale. "Lahko, da moj strah izvira iz časa, ko sem bila dojenček, takrat je bila desetdnevna vojna in je moral iti oči v vojno. Verjetno sem jaz prevzela mamin strah, ker ni vedela, kaj bo, ali se bo vrnil. Mama ni imela mleka, imela me je v zaklonišču," je svojo zgodbo, zakaj se najverjetneje boji, da bi izgubila naklonjenost bližnjih, povedala Živa, ki upa, da bo ta strah premagala. "Ko vem, da sem ga pred nekom, ki mi nekaj pomeni, polomila, me zvija v trebuhu in ne moram spati.

Kim je izpovedala svoj strah pred smrtjo bližnjih, saj pravi, da ima prehiter tempo življenja in se ji zdi, da ji ne uspe vsem povedati, koliko ji pomenijo, zato se boji, da bi se komu kaj zgodilo in ne bi vedel, kako veliko ji je pomenil. Dane pa je svoj strah že doživel, zato ga je toliko bolj strah: "Strah me je vojne. Doživel sem jo in nobena vojna ni nikoli prinesla nič dobrega. V vojni sem izgubil nekatere bližnje ljudi. Življenje teče dalje, a se je bojim.

Resničnostna oddaja Naša generacija je na sporedu vsak četrtek ob 20. uri na Planet TV.

Ne spreglejte