Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 1. 2014,
13.44

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

oskarji Ellen DeGeneres

Torek, 14. 1. 2014, 13.44

6 let, 7 mesecev

Oskarji letos v živo na Planet TV!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Letos si bodo lahko Oskarje ogledali tudi slovenski gledalci. Neposredni prenos podelitve najprestižnejših filmskih nagrad bo 2. marca ponoči na Planet TV.

Letos tudi slovenski filmski navdušenci ne bodo prikrajšani za neposredni prenos najbolj bleščeče med podelitvami nagrad. Podelitev oskarjev bo 2. marca ob 2. uri zjutraj po našem času, v neposrednem prenosu pa si jo bodo slovenski gledalci lahko ogledali v visoki ločljivosti na Planet TV.

Prireditev bo vodila Ellen DeGeneres Letos bo Oskarje vodila komičarka Ellen DeGeneres, ki je prireditev vodila že leta 2007. Lani je šov povezoval Seth MacFarlane, ki je doživel precej mlačen odziv gledalcev po svetu, nič kaj dobro se nista odrezala niti James Franco in Anne Hathaway pred njim.

Nad Ellen, ki jo lahko na Planet TV gledate tudi vsak dan med tednom v aktualni sezoni njene pogovorne oddaje, sta navdušena tudi producenta prireditve Craig Zadan in Neil Meron. "Dandanes le redki zvezdniki premorejo Ellenin dar za komedijo, njeno toplino in človečnost," sta dejala.

Lani je oskarja za najboljši film dobila Misija Argo, kipec za režijo pa je pripadel Angu Leeju za Pijevo življenje. Najboljša igralca v glavnih vlogah sta postala Daniel Day-Lewis (Lincoln) in Jennifer Lawrence (Za dežjem posije sonce), kipca za stranski vlogi pa sta odnesla Christoph Waltz (Django brez okov) in Anne Hathaway (Nesrečniki).

Oskarji so se umaknili OI Oskarji bodo sicer tokrat na sporedu nekoliko pozneje kot ponavadi. Največja noč v Hollywoodu običajno poteka zadnjo ali predzadnjo nedeljo v februarju, letos pa bo na sporedu 2. marca, s čimer so se producenti izognili bitki za gledalce z olimpijskimi igrami v Sočiju v Rusiji.

Poznejši datum prireditve je vplival tudi na daljši čas za nominacije in izbiranje prejemnikov nagrad. Nominacije bodo javnosti znane že čez nekaj dni, 16. januarja, kateri nadarjeni filmski ustvarjalci bodo domov odšli z zlatimi kipci, pa si oglejte 2. marca na Planet TV.

Ne spreglejte