Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 6. 2011,
9.01

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 17. 6. 2011, 9.01

6 let, 7 mesecev

Harry Potter z novim predfilmom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Objavljen je prvi napovednik za drugi del filma Harry Potter in Svetinje smrti (Harry Potter Deathly Hallows), ki bo na sporede kinematografov prišel 14. julija.

Nov predfilm za drugi del Svetinj smrti režiserja Davida Yatesa je poln akcije in čustev. Začne se s prizorom pretresene Harryjeve mame Lily Potter, ki govori s svojim malim sinčkom. "Harry, pazi nase. Bodi močan," mu zašepeta. Potem se oglasi Mrlakenstein in zavrtijo se ključni trenutki predhodnih sedmih filmov. Oglejte si napovednik filma: Napovednik pokaže Harryja, Rona in Hermiono na zmaju, ko se znova odpravijo na nevarno iskanje uročene artefakte, ki jim bodo pomagali zaustaviti Mrlakensteina. Nekaj zadnjih sekund je popolnoma akcijskih, odvija se divji boj med Harryjem in Mrlakensteinom. "Samo jaz lahko živim večno," izusti Mrlakenstein. Na čelu igralske zasedbe so Daniel Radcliffe, Rupert Grint in Emma Watson kot Harry Potter, Ron Weasley in Hermione Granger, pridružili pa so se jim Helena Bonham Carter, Tom Felton, Ralph Fiennes, Alan Rickman, Gary Oldman in drugi.

V prvem dnevu prodali več kot 11 milijonov knjig

Harry Potter in Svetinje smrti je sedma in zadnja knjiga iz fantazijske serije Harry Potter pisateljice J. K. Rowling. Knjiga je izšla 21. julija 2007, samo v Veliki Britaniji so v prvih 24 urah prodali več kot 11 milijonov kopij.

Svetinje smrti so razdelili na dva celovečerna filma. V prvem delu zaključka magične sage se Harry Potter in njegova prijatelja Ron ter Hermiona znajdejo med najbolj iskanimi čarovniki, saj si je zlobni lord Mrlakenstein pokoril ministrstvo za čaranje in skuša odstraniti vse, ki ogrožajo njegovo vladavino. Harry želi najti in uničiti uročene artefakte, ki Mrlakensteina ohranjajo pri življenju, toda ker ga na vsakem koraku zasledujeta strahovlada in smrtonosni stvori, edino upanje ostajata zvesta prijatelja in lastne spretnosti vihtenja čarobne palice.

Ne spreglejte