Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 1. 2012,
9.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 9. 1. 2012, 9.06

8 let

Grivasti vojak na londonski premieri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Londonske premiere filma Grivasti vojak (War Horse) Stevena Spielberga sta se udeležila tudi kraljeva zvezdnika princ William in vojvodinja Kate.

Premiero najnovejšega Spielbergovega filma je organizirala dobrodelna organizacija princev Harryja in Williama, zato je na slavnostni dogodek v dvorano Leicester Square prišlo približno 600 zdajšnjih in nekdanjih visokih vojaških predstavnikov, pridružil pa se jim je tudi Spielberg s filmsko ekipo. Po rdeči preprogi se je sprehodil tudi terapevtski konj Joey.

Spielberg je dejal, da je kraljeva premiera zanj velika čast, prav tako obisk kraljevega para. Premiera je potekala na predvečer princesinega 30. rojstnega dne. Med Spielbergovo igralsko ekipo so poleg grivastega vojaka Joeyja še Benedict Cumberbatch, Emily Watson, Tom Hiddleston in novinec Jeremy Irvine.

"To je moja prva kraljeva premiera za vojvodo in vojvodinjo. Pred tem sem filme predstavil že kraljici in kraljici materi," je povedal legendarni režiser. "Malo me je presenetilo. Počutim se, kot bi bil daleč stran od doma," pa je priznal mladi Jeremy Irvine.

Film je priredba romana Michaela Morpurga iz leta 1982. Govori o fantu, ki išče svojega ljubega konja, ki so ga med prvo svetovno vojno poslali v Francijo.

Tom Hiddleston, ki igra kapitana Nichollsa, se je prav tako poklonil kraljevemu paru. "To, da sta svojo pozornost namenila temu filmu, je velik privilegij."

Roman so predelali že v broadwaysko predstavo, ki je bila na ogled v New Yorku. Lani junija so ustvarjalci prejeli pet tonyjev, v Londonu pa jo bodo igrali še vsaj eno leto.

"Ko sem prebral knjigo, sem bil navdušen. Ko sem videl predstavo na West Endu, sem bil spet povsem pretresen in sem čutil, da moramo zgodbo prirediti še za film," je povedal Spielberg, ki se s tem naslovom poteguje tudi za nominacije za oskarja, ki jih bodo razglasili 24. januarja.

Ne spreglejte