Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 3. 2013,
14.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 20. 3. 2013, 14.05

8 let

Duša

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
The Host

znanstvenofantastični triler

Premiera: 28. 3. 2013 Leto: 2013 Država: ZDA

Režija: Andrew Niccol Scenarij: Andrew Niccol po romanu Stephenie Meyer Nastopajo: Saoirse Ronan, Diane Kruger, William Hurt, Jake Abel, Frances Fisher, Max Irons, Bokeem Woodbine, Chandler Canterbury, Boyd Holbrook Vsebina: Film Duša, ki temelji na istoimenskem romanu Stephanie Meyer, odpotuje v postapokaliptični svet, čas, ko so Zemljo zavzeli nezemljani, ki so ni nadeli ime Duša. Duše so se naselile v ume ljudi in Zemljo spremenile v čist, varen in miren svet – a za nepredstavljivo ceno: večina človeške rase je izbrisana, znotraj enega telesa pa se krešejo trenja med dvema različnima inteligentnima bitjema.

Protagonistka, dekle Melanie, pade v roke iskalki (Diane Kruger), ki nove prišleke oskrbi s človeškimi telesi; dekle se skuša ubiti, a po čudežu preživi in v njeno telo med operacijo namestijo Dušo po imenu Wanda; ta se zaveda izzivov bivanja v človeškem bitju: silovita čustva, strasti, slikoviti spomini. Ni pa pričakovala, da nekdanja prebivalka njenega novega telesa ne bo kar tako predala svojega uma.

Zanimivosti: Nekaj besed, ki jih je o filmu povedal Max Irons:

• Roman Duša je bil po izidu leta 2008 26 tednov na prvem mestu lestvice najbolje prodajanih knjig New York Timesa in 36 tednov na prvem mestu lestvice Los Angeles Timesa.

• Glavna igralka Saoirse Ronan si je med svojo filmsko potjo že prislužila nominacijo za oskarja, in sicer za vlogo v filmu Pokora.

• Režiser Andrew Niccol, ki sicer deluje tudi kot scenarist, si je leta 1999 prislužil oskarjevo nominacijo za scenarij filma Trumanov šov.

• Za vlogo, ki jo je dobil Max Irons, so se potegovali še Shiloh Fernandez, Liam Hemsworth, Kit Harington, Jai Courtney in Wilson Bethel, za vlogo iskalke pa Eva Green, Hayley Atwell in Claire Danes.

Ne spreglejte