Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 5. 2011,
10.56

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 13. 5. 2011, 10.56

6 let, 7 mesecev

Dekliščina odprla poletno filmsko sezono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Včeraj je na filmska platna prišla komedija Paula Feiga Dekliščina (Bridesmaids), ki so ga navdihnile dekliščine, na katerih skoraj nič ne gre po načrtih.

Komedija Dekliščina (Bridesmaids) je nastala pod peresi Annie Mumolo in Kristen Wiig, ki sta se spoznali že pred leti v skupini improvizatorjev The Groundlings, kjer sta skupaj pisali skeče.

Na dekliščinah gre vedno kaj narobe

Po uspešnem nastopu v filmu Judda Apatowa Napumpana (Knocked Up, 2007), po katerem ji je hotel ponuditi glavno vlogo, je Apatow – tokrat v vlogi producenta – Kristen Wiig zaprosil, naj zanj napiše scenarij.

Poklicala je Annie in lotili sta se analize zamisli, ki se jima je porodila že pred časom. Annie je bila namreč že večkrat družica in vedno je šlo kaj narobe. Zato sta za osnovo pisanja vzeli Anniejine dogodivščine. Med drugim si nekoč ni mogla privoščiti, da bi šla na dekliščino, ker bi morala za pot plačati 2500 dolarjev, nevesti in drugim družicam pa se je zdelo samoumevno, da si pot vsak plača sam in da znesek sploh ni prevelik. Ko je Apatow potrdil osnutek, sta scenarij nekaj let pilili, da ne bi izpadel kot samo še en film o poroki.

Ženska zgodba, začinjena s prostaškim humorjem

Med kandidati za režiserja je Apatow med prvimi omenil Paula Feiga, ki je z Apatowom sodeloval pri za oba prelomni seriji Freaks and Geeks in ki je režiral prvi film, v katerem je igrala Kristin Wiig. Po srečanju z njim o drugih režiserjih sploh niso več razmišljali. Feig si je od nekdaj želel snemati več ženskih zgodb. Zgodbi, ki je posvečena ženskam, hkrati pa še zabeljena z nekaj prostaškega humorja, se preprosto ni mogel upreti.

Ko so se lotili oblikovanja likov, so se hoteli izogniti pretiranemu stereotipiziranju. Ženske so v filmih vse prepogosto upodobljene kot zelo dekliške in popolne, čeprav v resničnem življenju niso takšne. Zato so vsako hoteli oblikovati s svojimi posebnostmi in čudaškimi podrobnostmi. Ker skupina družic deluje kot zaključena celota, je zgodbo težko izpiliti, dokler igralke niso izbrane, saj vsaka v lik in dogajanje vnese nekaj svojega. Zato so pripravili avdicijo za vse komične igralke, izmed katerih so nato izbrali tiste, ki so za te vloge bile primerne. Sledilo je nekaj tednov improvizacije, ko so jim prepustili, da je vsaka svoj lik oblikovala po svoje. Vlogo neveste je tako dobila Maya Rudolph, ostale vloge pa so si razdelile Kristen Wiig, Rose Byrne, Wendi McLendon-Covey, Melissa McCarthy, Ellie Kemper in Chris O'Dowd. V stranskih vlogah nastopajo še Matt Lucas (Gil), Rebel Wilson (Brynn), Michael Hitchcock (Don), Kali Hawk (Kahlua), Tim Heidecker (Doug) in Jill Clayburgh (Judy).

Filmski napovednik:

Ne spreglejte