Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 5. 2013,
8.12

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Big Foot Mama Križanke

Sobota, 18. 5. 2013, 8.12

4 mesece

Big Foot Mama v Križankah: Na mladih svet stoji!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ena največjih rock skupin v Sloveniji je spet nastopila v Ljubljani v Križankah. Tokrat malce drugače, saj so k sodelovanju povabili mlade in nadobudne glasbenike.

Big Foot Mama, skupina, ki ima kar nekaj večnih rock uspešnic, je spet nastopila v Ljubljani v Križankah. Člani skupine so svojim oboževalcem, ki se jih je kar trlo, predstavili pet tahudih – pet mladih glasbenikov, ki so prek natečaja dobili enkratno priložnost in nastopili s svojimi idoli.

Pet tahudih so člani zasedbe izbrali prek natečaja, kjer so iskali pet najboljših, ki bi med nastopom lahko nadomestili enega od članov. Mladi glasbeniki so bili očitno navdušeni. Basist Pero pa je presenetil celo Gregorja Skočirja, ki mu je očital, češ da ni vedel, da je tako zgovoren: "Pero, ko smo se mi družili, si deloval bolj sramežljivo." Ko pa je z njimi nastopil Gašper, ki je z njimi zaigral na kitaro pri pesmi Pomlad, je Gregor povedal: "To pesem smo nazadnje v Križankah igrali s pokojnim Slakom, danes jo igramo z Gašperjem. Na mladih svet stoji! In tako je tudi prav! Gremo!"

Na energičnem koncertu so bigfootovci postregli z največjimi uspešnicami in tako zadovoljili množico, željno dobrega slovenskega rocka. Poleg tega, da smo lahko slišali Malo nimfomanko, Vrn se k men in Črn tulipan, so zaigrali tudi Nekaj sladkega, Užitek na Replay, Garbage (Hip Hop med nogami) ter druge uspešnice. Med pesmijo Led s severa so oboževalci prižgali lučke in atmosfera se je med rock balado umirila.

Ob koncu koncerta se je skupina v družbi tahudih priklonila svoji zvesti množici in se opravila v VIP, kjer so se družili s svojimi največjimi oboževalci, novinarji in fotografi. Ob prijetni družbi nam je frontman Skočir povedal, da je zadovoljen s koncertom in projektom Pet tahudih: "Ta cilj smo si zadali in ga tudi uspešno izpeljali. Na začetku smo bili sicer malce skeptični, kako bo občinstvo sprejelo teh pet tahudih, ampak moram povedati, da so bili super in vsa čast tem mladim, ker vem, kako so bili živčni pred nastopom."

Big Foot Mama bo še naprej osrečevala svoje oboževalce, saj bo nastopila tudi na nekaterih večjih festivalih, kot je Švicfest, Pivo in cvetje, Noč na Vrhniki in drugi. A za zdaj nimajo namena s seboj vzeti tudi pet tahudih, saj je bil cilj, da so nastopili v Križankah, na največjem letošnjem koncertu BFM.

Ne spreglejte