Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 10. 2008,
18.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 22. 10. 2008, 18.46

8 let

Zlata gazela 2008 je skupina Instrumentation Technologies

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Časopisna družba Dnevnik, d. d., je v Cankarjevem domu v Ljubljani razglasila najboljše med hitro rastočimi slovenskimi podjetji in podelila zlato, srebrno in bronasto gazelo 2008.

Minister za gospodarstvo Andrej Vizjak je kipec zlate gazele podelil direktorju družbe Instrumentation Technologies Roku Uršiču. Srebrna gazela je družba Monting SK in bronasta družba Mimovrste. 500 najbolj dinamičnih podjetij ustvarilo 9344 delovnih mest V petih letih, od leta 2002 do 2007, je 500 najbolj dinamično rastočih slovenskih podjetij ustvarilo 9344 delovnih mest. Zabeležila so za 3,65 milijarde evrov prihodkov od prodaje, ob tem pa so slovenske gazele v omenjenih letih za 5,6-krat povečale vrednost prodaje, navaja organizator izbora. Letošnje gazele lansko generacijo presegajo po vrednosti kapitala in sredstev. Povprečna vrednost kapitala na lestvico uvrščenega podjetja dosega 1,6 milijona evrov (lani 1,3 milijona evrov) in povprečna vrednost sredstev 10,8 milijona evrov (lani 7,9 milijona evrov).

Instrumentation Technologies deluje na področju merjenja lege elektronskih gruč v pospeševalnikih osnovnih delcev. V podjetju je 42 redno zaposlenih, v svoje vrste pa privablja ugledne strokovnjake iz Slovenije in tujine.

Njihove stranke so najuglednejši znanstveni laboratoriji Edinstvenost podjetja je v orientiranosti na najzahtevnejše svetove trge - njegove stranke so najuglednejši znanstveni in raziskovalni laboratoriji od Kitajske, ZDA in Avstralije do slovite Evropske organizacije za jedrske raziskave (Cern), ki jim instrumenti podjetja Instrumentation Technologies omogočajo opravljanje znanstvenih eksperimentov s prej nepredstavljivo natančnostjo. Podjetje je v sodelujočo skupnost povezalo znanstvenike vsega sveta, ki pri svojem delu uporabljajo njegove instrumente.

Srebrna in bronasta gazela Direktor Montinga SK, ki izdeluje in montira stroje za proizvodnjo kamene in steklene volne, Silvester Knez je nagrado prejel iz rok francoske veleposlanice, predsedujoče članice EU, Chantal de Ghaisne de Bourmont. Direktorju Mimovrste, v katerem razvijajo spletne rešitve in opravljajo storitve e-trgovine, Jugoslavu Petkoviću pa je nagrado podelil predsednik uprave časopisne družbe Dnevnik, ki je organizatorica izbora za slovensko gazelo, Branko Pavlin.

Ne spreglejte