SiolNET. Trendi Film in TV
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V tekmi za leve v Benetkah letos 19 filmov

2

termometer

Na 70. mednarodnem filmskem festivalu v Benetkah, ki bo med 28. avgustom in 7. septembrom, bo v tekmi za leve 19 filmov.

Kot je na današnji novinarski konferenci v Rimu povedal direktor festivala Alberto Barbera, bodo zunaj tekmovalnega programa prikazali 11 filmov.

Festival bo odprl znanstvenofantastični film Gravity mehiškega režiserja Alfonsa Cuarona, v katerem sta zaigrala George Clooney in Sandra Bullock. Film bodo v 3D-tehniki prikazali zunaj konkurence. Bullockova in Clooney sta v njem upodobila astronavta na rutinski misiji, ki po uničenju njunega plovila nenadoma ostaneta odrezana od sveta.

Med filmi, ki se bodo potegovali za zlatega leva za najboljši film, sta tudi Child of God ameriškega režiserja Jamesa Franca in Joe ameriškega režiserja Davida Gordona Greena, v katerem je v glavni vlogi zaigral Nicolas Cage.

Jonathan Glazer v Benetke prihaja s filmom Under the Skin s Scarlett Johansson v glavni vlogi, ameriški režiser John Curran pa s filmom Tracks, v katerem je glavno vlogo odigrala Mia Wasikowska. Občudovalci britanskega režiserja Stephena Frearsa z napetostjo pričakujejo njegov film Philomena z Judi Dench in Stevom Cooganom v glavnih vlogah.

Francija bo na festivalu sodelovala s filmom La Jalouise Philippa Garrela, Italija pa je v tekmovalnem programu zastopana s tremi filmi. Gianni Amelio bo predstavil svoj novi film L'intrepido , sicilijanska režiserka Emma Dante se bo predstavila s koprodukcijo Via Castellana Bandiera, pri kateri sta sodelovali še Švica in Francija, Gianfranco Rosi pa na festival prihaja z dokumentarnim filmom Sacro GRA

Žiriji letošnjega festivala predseduje italijanski režiser Bernardo Bertolucci, ki je festivalsko žirijo že vodil pred tremi desetletji. Zlatega leta za življenjsko delo letos prejme ameriški režiser William Friedkin.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin