Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 4. 2015,
15.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Pickbox

Petek, 10. 4. 2015, 15.30

8 let

Tretja sezona serije Sirote samo na Pickboxu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
19. aprila na Pickbox prihaja prava znanstvenofantastična poslastica, tretja sezona serije Sirote (Orphan Black).

Najnovejše epizode bodo na voljo v rubriki Hotbox le 24 ur po predvajanju v Ameriki. Medtem pa, ko čakate na novo sezono, ni razloga, da si ne bi takoj ogledali prvih dveh sezon, ali da si ne osvežite spomina, če ste si ju že ogledali, saj kloni prihajajo in vse več jih je. V tretji sezoni Sarah in njene sestre kloni odkrijejo strogo varovano skrivnost o vojaškem projektu Castor, v katerem nastajajo moški kloni - morilski vojaki z izjemnimi sposobnostmi.

Ena igralka - 13 vlog

Ne bomo vam povedali preveč, če vam omenimo, da je glavna junakinja ena od petih ali šestih klonov (kolikor se jih razkrije v prvi sezoni). Serija se začne s premeteno tatico Sarah, ki se hitro zave, da so njene sestre študentka mikrobiologije Cosima, psihopatka Helena, mama iz predmestja Alison in še nekaj drugih. Vse igra ista mlada genialna in resnično prepričljiva Tatiana Maslany. Njena igra nas pušča brez besed. Sama vodi celotno serijo, razlika med kloni pa je povsem otipljiva - naglas, značaj in govorica telesa tudi brez ličil in kostuma.

Še enkrat velja ponoviti, da so Sirote serija, kakršne ne vidite pogosto. Predstavljajte si filma, kot sta Luna (Moon), v katerem Sam Rockweel igra (samo) dve vlogi, ali Jeremyja Ironsa v filmu Smrtonosna dvojčka (Dead Ringers). Zdaj pa to količino nadarjenosti in profesionalnosti pomnožite s šest. Tako približno dobra je Tatiana Maslany. Za šest Jeremyjev Ironsov ali Samov Rockwellov.

Kdo so druge sirote?

Poleg Tatiane Maslany, v vsaj šestih vlogah v prvi sezoni in še več v drugi, v seriji igrajo še Jordan Gavaris kot njen polbrat Felix, Mat Frewer, ki se ga starejši med vami spomnijo kot Maxa Headrooma, tu pa je še Maria Doyle Kennedy kot Felixova in Sarina mačeha.

Ne spreglejte