SiolNET. Trendi Film in TV
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tolkienov Srednji svet tudi na Google Earthu

4

termometer

Vsi ljubitelji hobitov, vilincev, orkov, goblinov, vargov, gromozanskih pajkov in dotičnega zmaja lahko po zaslugi Google Maps in studia Warner Bros. virtualno raziščejo fantastični Srednji svet.

Pričakovanja pred premiero drugega dela Hobita, Smaugova pušča (The Hobbit: The Desolation of Smaug) ‒ ta bo po vsem svetu 13. decembra – so velika in razburjenje med Tolkienovimi privrženci nezadržno narašča.

Da bi bilo čakanje lažje, je Google Maps omogočil virtualni vpogled v geografske značilnosti Srednjega sveta. Zemljevid omogoča tudi bolj podrobno raziskovanje nekaterih prizorišč. Vsem znana Šajerska in Rivendell sta tu, nekateri deli zemljevida pa so še zaklenjeni (ne dvomimo o tem, da se bodo skrivnosti vse bolj razkrivale, čim bližje bo premiera težko pričakovanega nadaljevanja, ki obljublja veliko in še več).

Ljubitelji Tolkienovega magičnega sveta lahko na zemljevidu kliknejo na določena področja z dodatnimi podatki o znamenitostih, o katerih pripoveduje nihče drug kot sam filmski Gandalf, britanski igralec Ian McKellen (ali nekdo, čigar glas je sila podoben igralčevemu). Dodatki razkrivajo fotografije s prizorišč snemanja filmov in informacije o tem, koga ali kaj je mogoče najti na določeni lokaciji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin