Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 2. 2013,
12.13

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Thandie Newton zloraba avdicija

Petek, 15. 2. 2013, 12.13

8 let, 3 mesece

Thandie Newton: Kot najstnico so me zlorabili na avdiciji (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Britanska igralka Thandie Newton je v intervjuju za CNN priznala, da so jo pri rosnih 16 in 18 letih zlorabili na avdiciji. Kot se je izrazila, se je vse skupaj dogajalo v " profesionalnem okolju".

Štiridesetletna igralka Thandie Newton se je s svojo šokantno zgodbo pridružila kampanji proti zlorabi žensk, ki poteka pod sloganom One Billion Rising (Milijarda žensk proti nasilju), ki simbolizira milijardo posiljenih, pretepenih in zlorabljenih žensk.

"Počutila sem se kot navaden kos mesa" V pogovoru z novinarjem CNN International Maxom Fosterjem je priznala, da se je pri komaj 16 letih udeležila avdicije, kjer se je počutila kot povsem navaden kos mesa. "Tako glede tega, kako sem se počutila, kot tudi glede nalog, ki sem jih morala opravljati," je dejala. Na novinarjevo vprašanje, ali to pomeni, da je bila pri 16 letih na avdiciji zlorabljena, je odgovorila pritrdilno.

"Zmedlo me je 'profesionalno okolje'" Dve leti zatem, pri 18 letih, je imela težave na poskusnem snemanju, na katerem je bila poleg režiserja prisotna še direktorica kastinga. "Režiser je zahteval, naj sedim z razkrečenimi nogami, pri čemer je bila kamera nameščena tako, da je lahko snemala dogajanje pod mojim krilom, nato je zahteval, naj nogo položim na ročaj stola in se skušam vživeti v situacijo ljubljenja z določeno osebo."

Igralko je pri tem zmedlo predvsem to, da se je vse skupaj dogajajo znotraj "profesionalnega okolja", kot se je izrazila. "Zdelo se mi je čudno, da moram vse to početi, a dejstvo, da sta prisotna tako režiser kot tudi direktorica kastinga, je bilo zame znak, da je takšen postopek nekaj povsem običajnega," se je spominjala travmatične izkušnje pred 22 leti.

Režiser je video prikazoval na svojem domu Povsem po naključju je tri leta po avdiciji izvedela, da je režiser dotični video prikazoval tudi drugim ljudem iz sveta šovbiznisa. "Izkazalo se je, da je režiser video prikazoval v poznih večernih urah na svojem domu," je še povedala, pri čemer pa ni želela razkriti niti režiserjevega imena niti se ni želela izjasniti, ali je v šovbiznisu še vedno prisoten.

Ne spreglejte