SiolNET. Trendi Film in TV
0,51

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovencu nagrada za najboljšega režiserja

0,51

termometer

Matevž Luzar | Matevž Luzar na premieri filma Orkester v Zagorju | Foto: Maja Rozman
Matevž Luzar na premieri filma Orkester v Zagorju Foto: Maja Rozman

Scenarist in režiser Matevž Luzar je s filmom Orkester na mednarodnem filmskem festivalu v Pekingu, eni najpomembnejših prireditev v filmski industriji, osvojil nagrado za najboljšega režiserja.

Na enem največjih mednarodnih filmskih festivalov, ki je te dni v Pekingu na Kitajskem, je scenarist in režiser Matevž Luzar v kategoriji 2021 BJIFF Forward Future s humorno dramo Orkester osvojil prestižno nagrado za najboljšega režiserja.

Poglejte napovednik filma:

Žirija, ki so jo sestavljali kitajska filmska režiserka, scenaristka in producentka Ning Ying, malezijska režiserka Tan Chui Mui ter estonski pisatelj, režiser in dramaturg Martti Helde, mu je ob tem izrekla priznanje za tenkočutno in vedro pripoved o peripetijah pihalnega orkestra na gostovanju v pobratenem avstrijskem mestu. "S premišljeno uporabo črno-bele filmske tehnike je režiser na barvit in zanimiv način predstavil člane glasbene zasedbe," so utemeljili nagrado.

Orkester | Foto: Gustav film Foto: Gustav film

"Nagrade sem se zelo razveselil, saj prihaja iz drugega kulturnega okolja. Po odzivih sodeč je film očitno nagovoril kitajsko občinstvo. Vsako priznanje za film je lepa potrditev ne samo mojega dela, ampak tudi dela celotne ekipe," je ob tem povedal Matevž Luzar, za katerega je to po srebrni zvezdi na festivalu Cinedays v Skopju že drugo mednarodno priznanje, ki ga je osvojil s filmom Orkester.

Oglejte si še:

Prasica, slabšalni izraz za žensko Trendi Podelili so vesne: najboljši celovečerec je Prasica, slabšalni izraz za žensko

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin