Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 10. 2019,
20.13

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

2

Natisni članek

Martin Scorsese Marvel kritika

Ponedeljek, 7. 10. 2019, 20.13

4 leta, 6 mesecev

Scorsese okrcal franšizo Marvel: To niso filmi, ampak zabaviščni parki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

2

Martin Scorsese | Martin Scorsese si je poskušal ogledati Marvelove filme, a ni zmogel, pravi. | Foto Getty Images

Martin Scorsese si je poskušal ogledati Marvelove filme, a ni zmogel, pravi.

Foto: Getty Images

Legendarni režiser Martin Scorsese ni eden od številnih oboževalcev filmov franšize Marvel. Zanj namreč to sploh niso filmi, ampak bolj zabaviščni parki.

Martin Scorsese je za revijo Empire priznal, da si ni še nikoli v celoti ogledal nobenega od številnih filmskih izdelkov franšize Marvel. Dejal je, da je sicer poskusil, a ni šlo.

"To niso filmi. Ne glede na to, kako dobro so narejeni in da se igralci trudijo, kolikor se v danih okoliščinah lahko, se mi zdi, da se najbolj približajo zabaviščnim parkom. Niso filmi, v katerih človek izraža čustva in psihološke izkušnje z drugimi ljudmi," je dejal.

Tudi uspeh filmov s podpisom Marvel ne prepriča Scorseseja. Zadnja v vrsti prigod superjunakov je bil letošnji film Maščevalci: Zaključek, ki je postal najbolj dobičkonosen film vseh časov. Zaslužil je rekordnih 2,8 milijarde dolarjev (približno 2,5 milijarde evrov).

Film Maščevalci: Zaključek združuje priznane igralce Chrisa Hemswortha, Chrisa Evansa, Roberta Downeyja Jr. ter Scarlett Johansson, Brie Larson in številne druge. | Foto: IMDb Film Maščevalci: Zaključek združuje priznane igralce Chrisa Hemswortha, Chrisa Evansa, Roberta Downeyja Jr. ter Scarlett Johansson, Brie Larson in številne druge. Foto: IMDb

Režiser Varuhov galaksije ostaja njegov oboževalec

Mnenje slavnega režiserja, ki je posnel kultne filme, kot so Taksist, Dobri fantje in Pobesneli bik, je hitro doseglo Jamesa Gunna, režiserja Marvelovih filmov Varuhi galaksije. Ta je tvitnil, da je Scorsese eden njegovih najljubših režiserjev, zato je užaloščen zaradi tega.

"Martin Scorsese je eden od petih mojih najljubših režiserjev. Bil sem besen, ko so ljudje njegov film Zadnja Kristusova skušnjava kritizirali, ne da bi ga videli. Užaloščen sem, da zdaj on sam na enak način presoja moje filme."

Gunn je kasneje dejal, da bo vedno oboževal Scorseseja in mu bil hvaležen za njegov doprinos k filmografiji ter da komaj čaka, da vidi njegov novi film The Irishman. Ta v kinematografe prihaja novembra, kmalu zatem pa bo na voljo še prek Netflixa. V njem igrajo legendarni Robert De Niro, Al Pacino in Joe Pesci, vse tri pa je uspelo Scorseseju s poigravanjem tehnike CGI in maske pomladiti za več desetletij.

Preverite tudi:

Dubrovnik
Trendi Na Hrvaškem vse bolj služijo s filmskimi produkcijami
Trendi Košarkar naj bo 2: v petih dneh več kot 10 tisoč gledalcev #video
Ne spreglejte