Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 12. 2013,
7.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Harry Potter film predstava

Petek, 20. 12. 2013, 7.57

8 let

Rowlingova koproducentka predstave o Potterjevih zgodnjih letih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Harry Potter je več kot uspešno prestal filmski krst, zdaj pa bo poskušal osvojiti še gledališki oder. In to na znamenitem londonskem West Endu.

Producenta Sonia Friedman in Colin Callender sta namreč začela razvijati predstavo o zgodnjih letih v življenju Harryja Potterja, še preden je odkril, da je čarovnik in zapustil svet bunkeljnov in začel svoje šolanje na akademiji Bradavičarki. Potterjeva avtorica J. K. Rowling naj bi pri predstavi sodelovala kot koproducentka.

The Daily Mail poroča, da bo premiera predstave čez dve leti. Katero gledališče na West Endu jo bo gostilo, še ni znano. Rowlingova drame ne bo spisala, bo pa sodelovala s še neznanim dramatikom. Tudi studio Warner Bros. bo vpleten v nastanek predstave.

Kot sta povedala Friedmanova in Callender, bo drama s prej nikoli povedano zgodbo o Potterjevih zgodnjih letih, ko je bil še sirota in izobčenec, ponudila edinstven vpogled v srce in misli zdaj že legendarnega čarovnika.

Ljubitelji priljubljenega lika že vedo povedati, da njegovo otroštvo ni bilo srečno. Potem ko je njegove starše ubil čarovnik Mrlakenstein, so Potterja poslali živeti k njegovima zlobnima sorodnikoma, stricu Vernonu in teti Petuniji.

Čeprav omenjena producenta nista prva, ki sta z idejo o predstavi stopila do Rowlingove, pa je avtorica dejala, da je njuna vizija edina prava oziroma edina, ki je smiselna za odrsko uprizoritev. Po njenem mnenju združuje vso kompleksnost, občutljivost, intenzivnost in intimnost njenih likov.

"Po letu premlevanja sem navdušena, da se je projekt premaknil v naslednjo fazo," je ob tem še povedala. Trenutno iščejo pisca in režiserja.

Friedmanova je že sodelovala pri ustvarjanju izjemno uspešnega muzikala Mormonska knjiga (The Book of Mormon), trenutno pa z nekdanjim zvezdnikom filmskih Potterjev Rupertom Grintom dela na predstavi Mojo. Callender je medtem letos produciral Srečneža (Lucky Guy), predstavo s Tomom Hanksom na Broadwayu. Prav tako je izvršni producent trenutnih TV-serij Bela kraljica (The White Queen) in Drakula (Dracula).

Zadnja knjiga v sagi o Harryju Potterju, Svetinje smrti, je izšla leta 2007, zadnji film, drugi del Svetinj smrti, pa leta 2011.

Priljubljenost knjižnega lika nikakor ne pojenja. Za to bo tudi v prihodnje poskrbel studio Warner Bros., saj načrtuje Fantastična bitja in kje jih najti (Fantastic Beasts and Where to Find Them), film, ki se dogaja v čarovniškem svetu, a mnogo let pred Potterjem. Scenarij zanj bo spisala Rowlingova.

Ne spreglejte