SiolNET. Trendi Film in TV
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pred nami zadnja, sedma sezona Oglaševalcev (video)

4

termometer

Sedma in obenem zadnja sezona nadvse priljubljene TV-serije Oglaševalci (Mad Men) prihaja na male zaslone 13. aprila.

Sedma sezona bo podobno kot pri seriji Kriva pota (Breaking Bad) razdeljena na dva dela. Prvih sedem epizod bo na sporedu to pomlad, prihodnjih sedem pa prihodnje leto. V primerjavi s serijo Kriva pota pri Oglaševalcih ne bo produkcijskega odmora med obema paketoma epizod. Vse bodo namreč posneli naenkrat.

Ustvarjalec serije Matthew Weiner o finalni sezoni ni želel razkriti veliko, kar pa je o njej povedal, je predstavil v precej abstraktni obliki: "Vso zgodbo bomo raztegnili v 14 epizod. To, kar smo zakuhali v prvih sedmih delih, bomo postregli v zadnjih sedmih. Podobno kot smo počeli do zdaj, le da so epizode pripovedno gostejše in še bolj vznemirljive."

Dodal je še, da je bila sedma epizoda že tradicionalno vrhunec vsake sezone, le da bo v primeru zadnje šlo pravzaprav za dve premieri in dva finala.

Za prvi del zadnje sezone je Weiner najel legendarnega oglaševalskega oblikovalca Miltona Glaserja, ki je za potrebe trženja in promocije serije oblikoval zanimiv, skorajda nekoliko psihadeličen poster.

In zakaj prav Glaser? Zato, ker Oglaševalci počasi vstopajo v šestdeseta leta 20. Stoletja, Glaser pa je eden od najbolj vplivnih in razpoznavnih oblikovalcev stvari iz tega obdobja.

Kaj se bo torej zgodilo z naslovnim junakom serije Donom Draperjem (Jon Hamm) in njegovo druščino, bodo ljubitelji te napete TV-drame izvedeli aprila.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin