Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 6. 2014,
9.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 21. 6. 2014, 9.22

8 let

Pogumna indijska zvezdnica Lada Bizovičarja rešila pred ugrizom pajka (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Če bi igrala v bollywoodskih filmih, bi imela zdaj že tri stanovanja," pravi indijska igralka Nimrat Kaur, ki je na blejskem filmskem festivalu predstavila priljubljeno uspešnico Okus po ljubezni.

Gostja zadnjega Pogleda z razgledom je bila indijska igralka Nimrat Kaur, ki je skupaj z indijskim superzvezdnikom Irrfanom Khanom nastopila v lanskoletni mednarodni uspešnici Okus po ljubezni (The Lunchbox/Dabba). Ljubezensko dramo o mladi gospodinji in odljudnem računovodji, ki ju poveže napačna pošiljka legendarne in pregovorno učinkovite mumbajske dostavljalske službe kosil, so v Cannesu nagradili s 13-minutnimi stoječimi ovacijami, številni kritiki in gledalci pa so film označili za takojšnjo klasiko.

Odločitev indijske komisije, da filma ne predlaga za tujejezičnega oskarja, je precej razjezila njegove ljubitelje, med drugimi tudi voditelja tokratnega Pogovora z razgledom Lada Bizovičarja.

Uspeh odtehtal razočaranje Simpatična Indijka je priznala, da je bila nad odločitvijo komisije ("majhno hitrostno oviro") nekoliko razočarana, vendar jo spoštuje. Uspeh, ki ga je film požel med kritiki in gledalci, je po njenem mnenju odtehtal razočaranje. "Film so takoj vzljubili, čez noč je postal glavna tema pogovorov," je dejala.

Igralec, ki se ga ne moreš naveličati Kaurova je v filmu zaigrala skupaj z Irffanom Khanom – zvezdnikom uspešnic Revni milijonar, Pijevo življenje in Neverjetni Spider-Man. Svojega soigralca izjemno ceni. "Ob njegovih filmih sem odrasla in bila ves ta čas ljubiteljica njegovega dela. Khan je igralec, ki se ga ne moreš naveličati, toliko ima v sebi."

Čeprav sta Kaurova in Khan glavna lika, v filmu nimata niti enega skupnega prizora (sporočila si izmenjujeta prek menažke), kar je igralka označila za mučno izkušnjo: "To je bilo nekaj, kar je zahtevala zgodba, osebno pa sem bila zelo žalostna." Kot brezupna romantičarka vseeno misli, da se njuna lika po koncu filma srečata.

V bollywoodskem filmu še ni igrala Z visokoproračunskimi bollywoodskimi produkcijami Kaurova še nima izkušenj. Meni, da ti filmi zahtevajo drugačne spretnosti in drugačen profil igralcev ter da lahko sama največ pripomore k filmom in vlogam, za katere dobiva ponudbe.

Pravi, da še nikoli ni bila bolj zadovoljna in da je ob izbiri projektov kar malo razvajena. "Zadnje leto je bilo zame izjemno razburljivo. Prej ali slej se znajdeš tam, kamor spadaš. Občutek imam, da sem zdaj tam."

Na Bledu jo je pričakalo prijetno presenečenje Na naše vprašanje, ali si je ogledala indijski film Pred mojimi očmi (Before My Eyes/Ankhon Dekhi), ki je odprl blejski filmski festival, je odgovorila, da si ga je in da ga obožuje. V filmu nastopajo njeni prijatelji, glavni igralec Sandžaj Mišra je eden njenih najljubših karakternih igralcev, z odrskih desk pa pozna tudi režiserja filma Rajata Kapoorja, ki ga neizmerno ceni in spoštuje.

Igralka najprej sploh ni vedela, da so film predvajali na Bledu. "Povedali so mi, da je festival odprl neki drugi indijski film. Ko sem jih vprašala, kateri, so mi povedali angleški naslov. Ni se mi posvetilo, da govorijo o tem filmu, zato je bilo to prijetno presenečenje."

Ne spreglejte