Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 8. 2011,
11.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Pixar animirani filmi

Nedelja, 21. 8. 2011, 11.45

6 let, 7 mesecev

Pixar bo posnel dva animirana filma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pixar, najbolj znani ameriški animacijski studio, je pred kratkim razkril, da pripravlja dva nova animirana filma, enega o dinozavrih in drugega o človeškem umu.

Prvi animirani film nosi delovni naslov The Untitled Pixar Movie About Dinosaurs, ki ga bo režiral Bob Peterson, znan animator, ki je sicer posodil glas psu Dougu v Pixarjevem animiranem filmu z naslovom Up! Animirani film se bo osredotočil na zgodbo o asteroidu, ki bo letel proti zemlji, vendar jo bo za las zgrešil, zaradi česar dinozavri ne bodo izumrli, ampak se bodo še stoletja razvijali. Film bo v ameriške kinematografe prišel 27. novembra 2013.

Drugi animirani film, ki ga bodo predstavili maja leta 2014, pa še nima tako jasne zgodbe. Znano pa je, da bo film govoril o človeškemu umu, režiral pa ga bo Pete Docter.

Trenutno studio Pixar navdušuje z animiranim filmom Cars 2, v naslednjih dveh letih pa bomo lahko videli še filma Brave in Monsters University, ki je nadaljevanje filma Pošasti iz omare.

Najbolj uspešni Pixarjevi animirani filmi

Svet igrač Svet igrač je prvi film, ki ga je v celoti animiral studio Pixar. Zgodba govori o številnih igračah, ki so v lasti devetletnega Andyja. Kavboj Woody je Andyjeva najljubša igrača, dokler Andy ne prejme akcijske figure Buzza. Woodyju je glas posodil Tom Hanks, Buzzu pa Tim Allen.

Reševanje malega Nema Verjetno ena najbolj uspešnih animiranih filmov, v katerem je glavna zvezda ribica Nemo, ki nekega dne ne uboga svojega očeta in ga zajame potapljač. Likom v filmu so svoje glasove posodili Ellen DeGeneres, William Dafoe, Elizabeth Perkins in Albert Brooks.

Pošasti iz omare Ko otroci spijo, iz njihovih omar strašijo pošasti, ki prihajajo iz mesta Monstropolis.

Ratatouille Prisrčna risanka o podgani Remyju, ki si bolj kot vse na svetu želi postati kuhar.

Avtomobili in njegovo nadaljevanje Avtomobili 2 Animirani film o dirkalnemu avtomobilu Lighteningu McQueenu, ki nekega dne prekorači hitrostno mejo v odročnem kraju Radiator Springs, zato mora odslužiti pošteno kazen. Med opravljanjem družbeno koristnih del pa spozna mesto in njegove prebivalce. Pri tem filmu so sodelovali Jay Leno, Michael Schumacher, Owen Wilson, Paul Newman in Michael Keaton.

V drugem delu pa se Lightening McQueen po napornem dirkanju vrne nazaj v Radiator Springs, kjer se ponovno zbliža z njegovim najboljšim prijateljem Meterjem in Sally Carrero.

Brave Najnovejši animirani film, ki se bo premierno predstavil šele naslednje leto.

Ne spreglejte