Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 2. 2014,
10.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

oskarji Mitja Okorn Maja Ferme

Ponedeljek, 24. 2. 2014, 10.58

8 let

Oskarji v družbi Mitje Okorna, Vesne Milek in Maje Ferme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Letošnjo podelitev oskarjev, 86. po vrsti, bodo slovenski gledalci lahko ekskluzivno spremljali na Planet TV, kjer bo dogodek spremil poseben studijski program.

Letos tudi slovenski filmski navdušenci ne bodo prikrajšani za neposredni prenos najbolj bleščeče med podelitvami nagrad. Na Planet TV se bo program začel ob 1. uri zjutraj s studijskim programom, ki ga bo vodila Suzana Kozel, v studiu pa se ji bodo pridružili Maja Ferme, Mitja Okorn, ki bo v Ljubljano prišel prav za to priložnost, in Vesna Milek, ki se je pred leti v Los Angelesu udeležila razglasitve nominacij za najboljše filme. Tako Mitja, ki sicer živi in dela na Poljskem, kot Vesna sta že imela priložnost spoznati velika imena iz filmskega sveta.

Rdečo preprogo bo komentirala Maja Ferme Gledalci si bodo na Planet TV lahko ogledali tudi prihode filmskih zvezdnikov po rdeči preprogi, večerne toalete in pikantne podrobnosti z rdeče preproge, oblačila priznanih modnih oblikovalcev, brez katerih oskarjev praktično ni. Ta del prenosa bo v studiu s Suzano komentirala priznana slovenska modna oblikovalka Maja Ferme, ki je imela čast, da je v New Yorku pripravila samostojno modno revijo.

Planet TV bo Oskarje in studijski del, ki bo gledalcem ponudil globlji vpogled v zakulisje nastajanja filmov, prenašal v visoki ločljivosti. Studijski del prenosa bo gledalcem ponudil globlji vpogled v zakulisje nastajanja filmov. Podelitve komentatorji ne bodo komentirali oz. sinhrono prevajali, ampak bodo komentirali v studiu, ko bodo med podelitvijo v ZDA oglasna sporočila.

Posnetek prenosa si bodo gledalci lahko na Planet TV ogledali isti dan, torej v ponedeljek, 3. marca, ob 21. uri.

Letos bo med kipci krmarila Ellen DeGeneres Letos bo Oskarje sicer vodila komičarka Ellen DeGeneres, ki je prireditev vodila že leta 2007. Lani je šov povezoval Seth MacFarlane, ki je doživel precej mlačen odziv gledalcev, nič kaj dobro se pred njim nista odrezala niti James Franco in Anne Hathaway. Nad Ellen, ki jo lahko na Planet TV gledate tudi vsak dan med tednom v aktualni sezoni njene pogovorne oddaje, sta navdušena tudi producenta prireditve Craig Zadan in Neil Meron. "Dandanes le redki zvezdniki premorejo Ellenin dar za komedijo, njeno toplino in človečnost," sta dejala.

Lani je oskarja za najboljši film dobila Misija Argo, kipec za režijo pa je pripadel Angu Leeju za Pijevo življenje. Najboljša igralca v glavnih vlogah sta postala Daniel Day-Lewis (Lincoln) in Jennifer Lawrence (Za dežjem posije sonce), kipca za stranski vlogi pa sta odnesla Christoph Waltz (Django brez okovov) in Anne Hathaway (Nesrečniki).

Oskarji bodo sicer tokrat na sporedu nekoliko pozneje kot ponavadi. Največja noč v Hollywoodu običajno poteka zadnjo ali predzadnjo nedeljo februarja, letos pa bo na sporedu 2. marca (v ZDA), s čimer so se producenti izognili bitki za gledalce z olimpijskimi igrami v Sočiju v Rusiji.

Ne spreglejte