Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 2. 2014,
14.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

animirani film Guillermo del Toro

Petek, 28. 2. 2014, 14.35

8 let

Oktobra premiera del Torove animirane Knjige življenja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V poplavi celovečernih animiranih filmov bo letos enega produciral tudi mehiški režiser Guillermo del Toro. Premiera je načrtovana za 17. oktober.

Gre za film z naslovom Knjiga življenja (The Book of Life), ki je umeščen v mehiški praznik dneva mrtvih. Pod režijo se podpisuje animator Jorge Gutierrez, ki je prispeval tudi del scenarija.

Film, nekakšna ljubezenska zgodba med mehiškima Romeom in Julijo, nastaja pod okriljem studia Fox Animation, za animacijo pa bo poskrbel studio Reel FX Animation, ki je animiral že Purana na begu (Free Birds).

Ena od stvari, ki Gutierreza, velikega ljubitelja animacije, moti, je ta, da se velikokrat večina končnih izdelkov precej razlikuje od konceptualnih zasnov, ki jih studii predstavijo mesece pred premiero filma: "Ogledam si prav vsak animirani film, ki ga ustvarijo, in boli me srce, ko najprej vidim čudovite koncepte, končni izdelek pa je nekaj čisto drugega."

"Pri našem filmu ne bo tako. Naš koncept, zasnova animacije, likov in ozadij, je točno to, kar boste videli na koncu. Vsak umetnik je namreč izlil svoje srce in dušo v idejo, ki jo uresničujemo. Film jemlje navdih pri mehiški ljudski umetnosti, starih mehiških filmih in zgodbah iz mojega otroštva," je še dodal.

Film – Guillermo del Toro je eden od producentov – pripoveduje zgodbo o mladeniču Manolu, ki je razpet med tem, kar si želi sam (igrati kitaro in osvojiti srce mladenke svojih sanj), in tistim, kar zanj želi njegova družina. Na poti odkrivanja samega sebe na koncu potuje med tremi različnimi svetovi.

Glavnima junakoma sta glas posodila Channing Tatum in Zoe Saldana, preostalim junakom pa še Danny Trejo, Ice Cube, Christina Applegate in Diego Luna.

Ne spreglejte