Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 2. 2019,
11.42

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Oglasno sporočilo

Natisni članek

film Karantanija Cinemas PR članek

Sreda, 20. 2. 2019, 11.42

5 let, 2 meseca

Srhljivka Srečen smrtni dan 2

Oglasno sporočilo
Srečen smrtni dan 2

Neskončen in moreč dan se nadaljuje … Srhljivka Srečen smrtni dan 2 je prišla v naše kinematografe.

Na valentinovo se je na velika platna vrnila zgodba o študentki, ki obtiči v času in preživlja en in isti dan. Potem ko je v prvem delu bežala pred zamaskiranim morilcem, ki jo je hotel umoriti ravno na njen rojstni dan, se bo v nadaljevanju glavna junakinja spopadla s precej hujšo nevarnostjo.

V drugem delu se vrača ista igralska zasedba – študentko bo znova upodobila mlada igralka Jessica Rothe. Novo poglavje zgodbe je znova režiral Christopher Landon, ki je napisal tudi scenarij, kot producent pa se vrača tudi znani mojster srhljivk Jason Blum (Razcepljen, Zbeži!, Noč čarovnic, Resnica ali izziv, serija filmov Očiščenje).

Kakšen zaplet nas čaka tokrat in v kakšni nevarnosti se je znašla glavna junakinja s svojimi prijatelji, si že lahko ogledamo v napovedniku:

O zgodbi:

Srečen smrtni dan 2 | Foto:

Potem ko je študentki Tree Gelbman (Jessica Roth) v prvem delu uspelo ugotoviti, kdo je njen morilec (umrla je namreč kar enajstkrat), in se rešiti iz časovne zanke, v katero je bila ujeta, se njeno življenje vrne v stare tirnice. Začne razmerje s Carterjem (Israel Broussard), a kmalu znova začne podoživljati grozeč dan, ki ga je že večkrat doživela. Tokrat pa je vse drugače, saj so se v časovno zanko ujeli tudi njeni prijatelji. Če jih bo hotela rešiti pred morilcem z masko, bo morala znova in znova umirati. Obenem bo skušala raziskati, zakaj se je znova in sploh ustavila v času.

Med raziskovanjem časovne zanke bo Tree naletela na nepričakovan zaplet, skušala bo priti do logičnih odgovorov, zakaj se to sploh dogaja, in bila pred veliko odločitvijo, ki bo za vselej spremenila njeno prihodnost.

Zanimivosti:

Srečen smrtni dan 2 | Foto:

  • Sprva režiser in scenarist Christopher Landon ni razmišljal o nadaljevanju, ko pa je bil prvi del filma v postprodukciji, je dobil izvrstno idejo, kako nadaljevati študentkino zgodbo, saj je imela v svojem življenju še nedokončane posle. In v multidimenzionalnem svetu, kjer je vse enako, a hkrati različno, je bilo vse mogoče. Po prvem delu je bilo veliko govora o tem, zakaj je do časovne zanke sploh prišlo, in vsak si jo je razlagal po svoje, zato se je režiserju ponudila priložnost, da pojasni tudi to.
  • Gre za šesto sodelovanje med režiserjem Landonom ter Jasonom Blumom in njegovo produkcijsko hišo Blumhouse Productions. Ko je Blum prebral scenarij za drugi del, je v trenutku privolil v sodelovanje ter bil navdušen nad tem, kako je Landon razširil zgodbo in obdržal tanko črto med komedijo in grozljivko.
  • V drugem delu Tree pade z devetnadstropne zgradbe. V omenjenem prizoru je nastopila njena dvojnica Kelly Phelan, saj si glavna igralka Jessica Rothe tega ne bi upala in bi ji, po njenih besedah, zagotovo ušlo v spodnjice.

Srečen smrtni dan 2 | Foto:

IGRALSKA ZASEDBA: Jessica Rothe, Israel Broussard, Ruby Modine, Suraj Sharma, Steve Zissis, Rachel Matthews, Charles Aitken, Sarah Yarkin, Caleb Spillyards, Phi Vu in drugi

REŽIJA: Christopher Landon

SCENARIJ: Christopher Landon

PRODUCENT: Jason Blum

IZVRŠNI PRODUCENTI: Angela Mancuso, John Baldecchi, Samson Mucke

ŽANR: srhljivka

Srečen smrtni dan 2 | Foto:

Naročnik oglasnega sporočila je Karantanija Cinemas.

Ne spreglejte