Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 7. 2013,
7.40

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tom Hanks Paul Greengrass

Sreda, 31. 7. 2013, 7.40

5 let, 7 mesecev

Newyorški filmski festival bo prvi pozdravil Captain Phillips

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Akcijska biografska drama Captain Phillips, v katerem naslovno vlogo igra Tom Hanks, bo 27. septembra odprla filmski festival v New Yorku.

Film režiserja Paula Greengrassa temelji na resnični zgodbi kapitana ladje Maersk Alabama Richarda Phillipsa, ki so ga leta 2009 zajeli somalijski pirati.

Film, za katerega menijo, da se bo potegoval za številne večje nagrade, bo na festivalu doživel svetovno premiero, na velika platna pa bo prišel 11. oktobra.

"V veliko veselje mi je, da lahko na newyorškem filmskem festivalu vnovič gostimo Paula Greengrassa," je v sporočilu za javnost zapisala Rose Kuo, izvršna direktorica Film Society of Lincoln Center, ki organizira festival. Greengrass je leta 2002 na festivalu v New Yorku predstavil film Krvava nedelja. "Tom Hanks odlično ujame ranljivost, strah in heroizem Kapitana Phillipsa," je dodala.

Film je "navdušujoča izkušnja", je dejal programski vodja festivala Kent Jones. "Na tej točki svoje kariere je Paul Greengrass že postal mojster globokih, na resničnih dogodkih osnovanih zgodb, postavljenih ob geopolitične prelomnice – v tem primeru zajetje tovorne ladje Maersk Alabama leta 2009. Navdušen sem, da 51. edicijo tega festivala odpira prav ta napet triler, ki ga zaznamuje izjemna igra Toma Hanksa in somalijskih igralcev, za katere je to filmski prvenec (Barkhad Abdi, Faysal Ahmed, Barkhad Abdirahman in Mahat M. Ali)."

Izbira tovrstnega filma za odprtje newyorškega festivala ni nič presenetljivega, saj njegovo ciljno občinstvo zajema tako resne ljubitelje filma kot povprečne obiskovalce kinematografov. Kot piše The Hollywood Reporter, je nekdanji šef Lincolnovega filmskega centra Richard Peña lani dejal, da mora imeti otvoritveni film tako elemente resnosti kot vpadljivosti, saj zabava po odprtju privlači mnogo potencialnih donatorjev. V preteklih letih so tako to mesto zapolnili filmi, kot so About Schmidt (2002), Skrivnostna reka (2003), Lahko noč in srečno (2005), Kraljica (2006) in Pijevo življenje (2012).

Ne spreglejte