SiolNET. Trendi Film in TV
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kristina Čok

4

termometer

Ime: Kristina

Priimek: Čok

Starost: 10 let

Kraj bivanja: Bližina Kopra

Hobiji: Petje, flavta, balet.

Bratje/sestre: Starejša sestra Veronika.

Koliko let že poješ? Pojem že odkar se spomnim, aktivneje pa se petja učim zadnja tri leta.

Hodiš v glasbeno šolo? Če ja, katero? Ne, v glasbeno šolo ne hodim. Flavto in petje se učim privat.

Kdo je tvoj učitelj petja? Flavto in petje me uči Lea Sirk.

Kolikokrat na teden hodiš v glasbeno šolo? Glasbeni pouk obiskujem dvakrat na teden, med pripravami na nastope pa lahko tudi večkrat.

Imaš kakšnega vzornika v svetu glasbe? Čisto pravega vzornika še nimam, najbližje temu je morda ravno moja učiteljica Lea Sirk – res pa je, da njeno zgodbo najbolje poznam in mi je zaradi tega tudi najljubša, saj se zelo dobro razumeva.

Katero pesem/pesmi najraje poješ? Najraje imam pop pesmi, a najbolj uživam, ko lahko zapojem kakšno od svojih avtorskih pesmi – do sedaj imam že tri pesmi, napisane samo zame. Besedila zanje napiše moja mama, glasbo pa moja učiteljica Lea Sirk.

Si že kdaj nastopala? O ja, zelo rada nastopam v okviru razrednih nastopov, osnovne šole in krajevne skupnosti, nastopila pa sem tudi že na treh otroških festivalih.

Si se na oddajo prijavila sama ali so te starši? Reklamo za Razred talentov mi je pokazala mama in takrat je bila želja po nastopanju v oddaji prevelika, da bi me lahko kdo ustavil.

Kako tvoji sošolci in sošolke gledajo na tvoje petje? Moji sošolci so že navajeni na moje nastope petja in deklamiranja v šoli, tako da upam, da bodo moje sodelovanje v oddaji sprejeli z navdušenjem in da me bodo pri tem podpirali.

Bolje poješ kot tvoji starši? Čeprav imata oba starša dober posluh, sem še vedno jaz glavna pevka v družini.

Kateri od žirantov ti je najbolj všeč? Aleksander in Alenka.

S katerim od žirantov bi najraje pela duet? Z Alenko.

Imaš kaj treme zaradi oddaje? Malo treme je pred nastopom vedno prisotne, a ko stopim na oder in primem mikrofon v roke, trema izgine in začne se nova, čarobna dogodivščina – vsakič znova ...

Oddaja Razred talentov bo po televiziji, gledala te bo lahko vsa Slovenija. To je to všeč ali te je strah, da te bodo prepoznali? Same prepoznavnosti me ni strah, saj je lahko pozitivna – s to oddajo bo lahko vsa Slovenija videla, da je veliko otrok, ki imamo radi glasbo in še rajši pojemo.

Kaj si želiš postati, ko boš velika? Ko bom velika, bom pevka, baletka in flavtistka.

Kateri je tvoj najljubši predmet v šoli? Najraje imam geometrijo.

Kaj pričakuješ, da se boš naučila v Razredu talentov? Želim si spoznati različne tehnike petja in kako se drugi otroci spopadajo s petjem - predvsem pa nestrpno čakam nastope, saj zelo rada nastopam in včasih se mi zdi, da imamo kar premalo možnosti za to. Razred talentov je idealna priložnost za vse nas, ki si tega tako močno želimo.

Na lestvici od 1 do 10, koliko si si želel postati učenec Razreda talentov? 13

Če bi bila ti profesorica v Razredu talentov, kaj bi najprej rekla svojemu učencu? Svojemu učencu bi najprej razložila, da je petje najlepša stvar na svetu in zato se splača pri tem neizmerno uživati – razumevanje besedila in sporočila pesmi pa je zelo pomembno za dobro interpretacijo celote.

Avtor: Planet TV

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin