Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 5. 2016,
15.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Preacher AMC

Ponedeljek, 23. 5. 2016, 15.05

6 let, 7 mesecev

Ko scientologi eksplodirajo

Oglasno sporočilo

Kultni stripi Preacher so končno dobili svojo televizijsko uprizoritev. Na televizijski kanal AMC v ponedeljek, 30. maja, ob 3. in 22. uri prihaja istoimenska televizijska serija Preacher.

Serija Preacher združuje nore in pretirane like, humor, dramo in nasilje, like, ki se sprašujejo o smislu življenja in Bogu, eksplodirajoče scientologe … Serija ima vse, kar spominja na kultnega Quentina Tarantina. Čeprav serije ni režiral on, je serija Preacher ena izmed najbolj pričakovanih serij leta 2016 s strani televizijskih kritikov.

 | Foto:

Ne želimo vam pokvariti zgodbe, vendar vam bomo vseeno namignili, da v prvi epizodi skrivnostna sila iz vesolja obsede pridigarje po vsem svetu - nato pa zaradi te sile slikovito eksplodirajo. Sredi prve epizode je tako na poročilih novica, v kateri ima Tom Cruise govor pred občinstvom scientologov, nato pa ga raznese. Da, tisti Tom Cruise. Da je Setha Rogena, enega od izvršnih producentov serije, skrbelo, da bo nekega dne srečal Cruisa in mu bo moral pojasniti ta prizor, ne rabimo posebej izpostavljati.

 | Foto:

Ustvarjalci serije so spretno in zabavno, s pravim kančkom humorja združili angele, demone in zločine, dobro in slabo, temačne želje, like iz nebes, pekla in vsega vmes. Serija Preacher ima 10 delov, na kanalu AMC bo na sporedu vsak ponedeljek.

 | Foto:

Serija prikazuje pot bivšega zločinca Jesseja Custerja (igra ga Dominic Cooper) na njegovi poti v nebesa. V Jesseja se je naselila skrivnostna entiteta, ki mu je pomagala razviti zelo nenavadno moč. Jessejeva pot v nebesa ni preprosta, pravzaprav ni preprosto že življenje v majhnem mestecu Annville v Teksasu, kjer je Jesse po smrti svojega očeta prevzel njegovo cerkev. V mestu živi veliko kontroverznih ljudi, kako se prepletajo njihove zgodbe, kdo se z Jessejem poda na pot v nebesa in koga vse srečajo na tej poti, preverite v ponedeljek, 30. maja, na kanalu AMC.

 | Foto:

 

Ne spreglejte