Jaz sem bes (I Am Wrath)

John Travolta v akcijskem kriminalnem trilerju režiserja Eraserja o moškem, ki se po neuspešni preiskavi umora njegove žene odloči, da bo vzel pravico v svoje roke.

1 / 7

2 / 7

3 / 7

4 / 7

5 / 7

6 / 7

7 / 7

ZDA/2016/86 min.
Režija: Chuck Russell
Igrajo: John Travolta, Christopher Meloni, Amanda Schull, Sam Trammell, Rebecca De Mornay, Paul Sloan
Žanr: Akcijski kriminalni triler
Ocena IMDb: 5,3/10

Nezaposleni inženir Stanley Hill je priča umoru svoje žene Vivian. To so napadli in ubili na parkirišču garaže. Zlomljen zaradi krivde ima Stanley ves čas pred očmi prizor, kako mu Vivian umre na rokah.

Ker detektivu Gibsonu in drugim pokvarjenim policistom ne uspe morilca privesti pred roko pravice, se Stanley obrne na starega prijatelja Dennisa, odločen, da bo vzel stvari v svoje roke.


V videoteki DKino si oglejte tudi: Državljan nevarnih namer (Law Abiding Citizen)


Jaz sem bes


Zanimivosti:

• Film je bil sprva zamišljen kot projekt Williama Friedkina (Francoska zveza, Izganjalec hudiča), glavno vlogo v njem pa bi moral odigrati Nicolas Cage, a sta bila zaradi produkcijskih zapletov oba prisiljena odpovedati sodelovanje.

• Pripis na enem od posterjev filma se glasi I lay my vengeance upon them (v prevodu: Izvedem svoje maščevanje nad njimi). To je direktna referenca na citat iz Svetega pisma, ki ga v Šundu večkrat izgovori soigralec Johna Travolte Samuel L. Jackson.

Jaz sem bes je prvi celovečerec Chucka Russlla po akcijsko-domišljijski pustolovščini Kralj škorpijonov (2002). Ta je sicer največ uspeha požel sredi 90. let prejšnjega stoletja, ko je režiral komedijo Maska z Jimom Carreyjem in akcijski triler Eraser z Arnoldom Schwarzeneggerjem.

Napovednik filma Jaz sem bes:

[video: 61470 / Jaz sem bes (I Am Wrath)]

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano