SiolNET. Trendi Film in TV
0,34

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Igrana različica Male morske deklice na prvem mestu po zaslužku ob koncu tedna

0,34

termometer

Mala morska deklica, Halle Bailey | V Mali morski deklici nastopa tudi pevka Halle Bailey. | Foto: Guliverimage
V Mali morski deklici nastopa tudi pevka Halle Bailey. Foto: Guliverimage

Disneyjeva igrana različica Male morske deklice se je ob uvodnem koncu tedna, ki je potekal na praznični spominski dan v ZDA, povzpela na prvo mesto glede na zaslužek od prodaje vstopnic, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočila družba Exhibitor Relations, ki spremlja filmsko industrijo.

Predelava animirane zgodbe iz leta 1989 o morski princesi Arieli, ki se odpove svojemu glasu, da bi na kopnem poiskala pravo ljubezen, v kateri nastopata pevka Halle Bailey in igralka Melissa McCarthy, je v ZDA in Kanadi zaslužila 117,5 milijona ameriških dolarjev, na mednarodni ravni pa dodatnih 68 milijonov dolarjev, je sporočila družba Exhibitor Relations.

Kljub prvemu mestu je analitik David A. Gross poudaril, da z igrano Malo morsko deklico niso dosegli najboljšega uvodnega konca tedna za katero od Disneyjevih igranih različic. Spomnil je, da sta filma Levji kralj iz leta 2019 ter Lepotica in zver iz leta 2017 v svojih uvodnih koncih tedna zaslužila 191,8 milijona oziroma 174,8 milijona dolarjev.

"V zadnjih dvanajstih letih je Disney iz igranih predelav ustvaril močan fenomen," je zapisal Gross.

SV2_stc0085_2000x838_thumbnail_1200x800 Trendi Prihaja nadaljevanje Spider-Mana, ki je že osvojilo občinstvo in kritike

Princesi Arieli in prijateljem uspelo prehiteti film Hitri in drzni X

Princesi Arieli in njenim prijateljem je uspelo prehiteti film Hitri in drzni X, ki je bil prejšnji teden na prvem mestu. Universalov akcijski film je namreč od petka do ponedeljka zaslužil 29,5 milijona dolarjev, kar je manj kot polovica zneska, ki ga je film, del franšize Hitri in drzni z Vinom Dieslom v glavni vlogi, zaslužil ob svojem uvodnem koncu tedna pretekli teden.

Z mestoma nižje v primerjavi s prejšnjim koncem tedna sledita prav tako Disneyjev film Varuhi galaksije: 3. dejanje in Universalov Brata Super Mario. Zasedla sta tretje in četrto mesto z zaslužkom 25,3 milijona in 7,7 milijona dolarjev.

Na petem mestu je Sonyjeva nova akcijska komedija The Machine, ki je zaslužila 5,8 milijona dolarjev in temelji na stand-up rutini ameriškega komika Berta Kreischerja.

Blitz Film Planet TV Mala morska deklica na premieri navdušila prve gledalce Mala morska deklica Trendi Mala morska deklica, veliki rasistični izpadi Cannes Trendi Nagrade odnesli triler, film o holokavstu in romanca #video Alien Trendi Najstrašnejše nečloveške pošasti, kar so si jih zamislili filmarji
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin