SiolNET. Trendi Film in TV
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hollywoodski pločnik slavnih

2

termometer

Ena največjih hollywoodskih znamenitosti je gotovo pločnik slavnih oziroma Walk of Fame, na katerem ima svojo zvezdo več kot dva tisoč znanih iz sveta zabavne industrije.

Znameniti pločnik se razprostira na obeh straneh skoraj šest kilometrov dolgega Hollywood Boulevarda, ob katerem stojijo nekatere od največjih turističnih znamenitosti Los Angelesa. To so Kodak Theatre, kjer vsako leto poteka podelitev oskarjev, Virgin Megastore, Disneyjev zabaviščni center El Capitan, studio televizijske mreže ABC itd. Ta soseska pa ni bila od nekdaj tako prestižna, prav zato so v 50-ih letih prejšnjega stoletja začeli s projektom "Hollywood Improvement Program", katerega začetek je bila prav postavitev pločnika slavnih.

Leta 2010 pločnik slavnih praznuje abrahama

Uradni začetek pločnika slavnih sega v leto 1960, ko je prvo zvezdo dobila žena Paula Newmanna, igralka Joanne Woodward, zadnjo , 2385. po vrsti, pa je junija letos dobil prav tako igralec, George Hamilton. Z bronom obrobljene tlakovane zvezde podeljujejo v petih kategorijah, in sicer za posebne dosežke na področju gledališča, glasbe, radia, televizije in filma. Prvi zvezdnik, ki je v isti kategoriji dobil dve zvezdi, je nedavno umrli kralj popa Michael Jackson. Prvo je dobil kot član kvinteta The Jackson Five, drugo pa za svojo samostojno kariero.

Od Cameron Diaz do Medvedka Puja Naj pa vas ne zmede, če na fotografijah ob podeljevanju zvezd opazite npr. Medvedka Puja, saj nagrajujejo tudi fiktivne karakterje. Znamenitost, ki na leto privabi več milijonov obiskovalcev, bodo obnovili do leta 2010, ko bo pločnik slavnih praznoval petdeset let obstoja. Obnovili naj bi kar osemsto zvezd, povsem novo pa bodo morali izdelati za igralca Gregoryja Pecka, čigar zvezdo so nepridipravi ukradli leta 2005.

Bi se radi tudi sami sprehodili po slavnem pločniku in se dotaknili zvezde priljubljenega igralca ali glasbenika? Potem sodelujte v nagradni igri Potovanje veselja in odpotujte v mesto angelov!

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin