Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 7. 2012,
18.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 6. 7. 2012, 18.01

8 let

Filmski festival Tabor letos že desetič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mednarodni festival kratkometražnega filma v hrvaškem Kumrovcu se začenja to nedeljo. Na njem bodo predvajali več kot 200 filmov.

Letošnji filmski festival Tabor bo jubilejni, saj bo ta mednarodni festival kratkometražnega filma, ki se bo na gradu Veliki Tabor v Desiniću na Hrvaškem začel v nedeljo, 8. julija, ob 20. uri, že deseti. Odprli ga bodo s projekcijo filma Nedelje (Sundays) belgijskega režiserja Valeryja Rosierja. Po projekciji ob odprtju se bo filmski festival preselil v Kumrovec, "najbolj znano etnovas na svetu", tam se bo 14. julija tudi končal.

Filme bodo predvajali na dveh lokacijah, čez dan bodo obiskovalci v filmih uživali v kinodvorani Spomen dom, pod večer pa se bodo lahko preselili na odprto, in sicer na vrt Titove rojstne hiše. Bogat program bo ponudil več kot 200 kratkih filmov, za festivalske nagrade pa se bo potegovalo 100 hrvaških in tujih filmov. V mednarodni konkurenci bodo lahko filmski navdušenci uživali ob 67 filmih iz 30 držav, med njimi bo film Tram, ki je bil nagrajen na letošnjem festivalu v Annecyju, kosovski film Povratak iz konkurence letošnjega Sundancea, norveški film Tube Atlantic, ki je bil nominiran za tujejezičnega oskarja, ter eksperimentalni dokumentarni film Strokkur večkrat nagrajenega režiserja Joãa Salaviza.

V žiriji festivala tudi Miha Knific O nagrajencih bo odločala žirija v sestavi: Hieronim Neumann (Poljska), Irena Krčelić (Hrvaška), Juraj Lerotić (Hrvaška), Tomek Gestwicki (Poljska), Robert - Jean Lacombe (Švica) in Miha Knific (Slovenija).

Vse projekcije in večerni spremljevalni glasbeni program so brezplačni, prav tako pa je poskrbljeno za kampiranje in kopanje v reki Sotli. Obiskovalci si bodo lahko sposodili kolesa in tudi tako preživljali čas med festivalom.

Ne spreglejte