Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 3. 2017,
10.35

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Vsebino omogoča Telekom Slovenije

Natisni članek

superjunaki televizija film Scott Derrickson Chiwetel Ejiofor Mads Mikkelsen Rachel McAdams Tilda Swinton Benedict Cumberbatch Marvel Doktor Strange DKino Telekom Slovenije

Petek, 17. 3. 2017, 10.35

6 let, 7 mesecev

Že v videoteki DKino!

Doktor Strange (Doctor Strange)

Vsebino omogoča Telekom Slovenije
Doktor Strange

Benedict Cumberbatch v Marvelovi uspešnici o nekdanjem nevrokirurgu, ki se po prometni nesreči odpravi na pot zdravljenja, ta pa ga nazadnje popelje v svet mističnih veščin. Nominacija za oskarja za posebne učinke!

ZDA/2016/115 min.
Režija: Scott Derrickson
Igrajo: Benedict Cumberbatch, Tilda Swinton, Rachel McAdams, Mads Mikkelsen, Chiwetel Ejiofor
Žanr: Akcijska domišljijska pustolovščina
Ocena IMDb: 7,4/10

Nadarjeni toda narcisoidni nevrokirurg Stephen Strange doživi prometno nesrečo, ki mu onemogoči nadaljnje opravljanje poklica. Zagrenjen poskuša najti način, kako bi si pozdravil roke, raziskovanje na področju metafizike pa ga pripelje do odkritja nenavadnih skrivnosti.

Ko pristane na ponudbo mentorice, ki pripada starodavni rasi naprednih bitij, se znajde v svetu, polnem vzporednih dimenzij, kjer mora z uporabo nadnaravnih moči in starodavnih artefaktov zaščititi človeštvo.


V videoteki DKino si oglejte tudi: Možje X: Apokalipsa


Doktor Strange | Foto:


Zanimivosti:

Doktor Strange je 14. film v tako imenovanem Marvelovem kinematografskem vesolju.

• Nominiranec za oskarja Benedict Cumberbatch (Sherlock, Igra imitacije) se je med pripravami na vlogo povezal s profesionalnim plesalcem JayFunkom in z njim vadil ples, poimenovan finger-tutting, ki vključuje zapletene gibe s prsti.

• Ustvarjalca Doktorja Strangea Stan Lee in Steve Ditko sta videz svojega stripovskega superjunaka zasnovala po znamenitem hollywoodskem igralcu Vincentu Priceu, Vincent pa je tudi srednje ime tega lika.

Doktor Strange | Foto:

• Režiser Scott Derrickson (Dan, ko bo obstala zemlja, Hudič v Emily Rose), velik oboževalec stripov o Doktorju Strangeu, je sam financiral konceptualni video, s katerim je vodilne pri studiu Marvel prepričal, da mu prepustijo režijo filma.

• Za vlogo junakovega mentorja so med drugim omenjali Morgana Freemana, Kena Watanabeja in Billa Nighyja, nazadnje pa je lik odigrala oskarjevka Tilda Swinton. Režiser je namreč menil, da je Starodavni naziv, ne oseba, in da ga lahko zato upodablja tudi ženska.

• Cumberbatch se bo v vlogi Doktorja Strangea pojavil tudi v dveh prihajajočih Marvelovih projektih: Thoru: Ragnaröku (2017) in Maščevalcih: Neskončni vojni (2018).


Napovednik filma Doktor Strange:

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije preko optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD ready TV sprejemnik.

Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte