Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 5. 2012,
11.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 11. 5. 2012, 11.22

8 let

Disney je potrdil nadaljevanje filma Maščevalci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Izvršni direktor produkcijske hiše Disney Bob Iger je ob napovedi drugega dela pustolovske uspešnice Maščevalci oznanil tudi načrte za filme Iron Man 3, Thor 2 in Captain America 2.

Glede na to, da je akcijska znanstvenofantastična uspešnica Maščevalci režiserja Jossa Whedona v komaj dveh tednih predvajanja filmsko blagajno okrepila za 700 milijonov dolarjev, odločitev o drugem delu niti ni presenetljiva.

Disneyjev izvršni direktor Bob Iger je še sporočil, da je zaslužek produkcijske hiše, v primerjavi z istim obdobjem v lanskem letu, usahnil za 12 odstotkov oziroma za 1,2 milijona. Največji krivec za izgubo je film John Carter, akcijska pustolovščina o nekdanjem vojaku, ki se znajde sredi vojne na Marsu.Fantazijska polomija je studiu prinesla 200 milijonov dolarjev izgube. Za snemanje naj bi jih porabili okoli 250 milijonov, dodatnih sto še za oglaševanje.

Iger je prav tako potrdil, da bodo filmi Iron Man 3, Thor 2, pričakujemo ju lahko v naslednjem letu, in Captain America, ki je napovedan za leto 2014, nastajali pod okriljem produkcije hiše Marvel, v studiu, ki ga je Disney kupil pred dvema letoma. Natančnejše časovne koordinate za nadaljevanje filma Maščevalci še niso znane. V času, ko je predvajanje fantazijske pustolovščine v polnem teku, pa je tudi že znano, da so stroške filma uspešno izravnavali tudi z umeščanjem izdelkov v filmske scene, na ta način so dobili 220 milijonov dolarjev. Med blagovnimi znamkami izstopa izdelovalec luksuznih avtomobilov Acura. V podjetju so poleg različnih vozil, ki se pojavljajo v filmskih scenah, razvili prav poseben avtomobil. Poleg omenjenega pa je na ekranu mogoče videti še druge vizualne reference blagovnih znamk in podjetij, kot so ABC, aussieBum, Bose, CNN, Dr Pepper, Harley-Davidson in Southwest Airlines.

Ne spreglejte