Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 5. 2013,
9.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Emma Watson Cannes

Petek, 17. 5. 2013, 9.54

8 let

Cannes 2013: Emma Watson kot s slavo obsedena tatica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Novi film Sofie Coppole The Bling Ring, v katerem je eno od vlog prevzela nekdanja Hermione, je kritike navdušil kot komentar na z zvezdniki obsedeno družbo.

Britanska igralka Emma Watson se je tokrat podala v svet kriminala, in sicer v novem filmu Sofie Coppole The Bling Ring, ki je svojo premiero doživel med palmami na filmskem festivalu v Cannesu.

Film, ki se poteguje za nagrado Un Certain Regard – Coppola je prevzela tudi scenarij –, temelji na resničnih dogodkih. Pripoveduje o z zvezdniki obsedenih najstnikih, ki so pred nekaj leti v Hollywoodu vdrli v več hiš svojih nesramno bogatih idolov in skupaj nakradli za okoli tri milijone ameriških zelencev (2,3 milijona evrov) najrazličnejših dragocenih predmetov – te so med drugim izmaknili Paris Hilton in Lindsay Lohan.

S tem je triindvajsetletna igralka dokazala, da so časi njene Hermione že davno minili – tokrat se je pomanjkljivo oblekla, prevzela losangeleški naglas in se prelevila v eno od članic bande Bling Ring, ki so jo leta 2009 ujeli in poslali za rešetke.

Kot piše Reuters, je v Cannesu povedala, da je bilo pri tej vlogi najtežje ugotoviti, zakaj so bili ti najstniki, čeprav so prihajali iz bogatih družin, tako obsedeni z zvezdniki. Med pripravami na svojo vlogo je med drugim redno spremljala zvezdniške resničnostne šove, kot sta na primer V koraku z družino Kardashian in Hollywoodski griči.

"Všeč mi je možnost, da se lahko prelevim v nove vloge in sodelujem z novimi kreativnimi ljudmi," je dejala v Cannesu. "Harry Potter se zdi tako zelo daleč."

S plenom do divjih zabav Film The Bling Ring se začne s prizorom, v katerem najstniki na tračarski spletni strani preberejo, da je Paris Hilton trenutno v Las Vegasu. Začnejo se spraševati, ali je morda ena od tistih ljudi, ki ključ od hiše pustijo pod predpražnikom. Najdejo njen naslov, se pretihotapijo v hišo in se tja vrnejo večkrat, nato pa svojo pot nadaljujejo še po domovih drugih zvezdnikov. Njihov plen med drugim vključuje torbice znamke Birkin, čevlje Louboutin, ure Rolex in še najrazličnejše dragocenosti, s katerim si pomagajo pri dobivanju denarja za svoje alkohola in drog polne zabave.

V filmu so sicer svoje igralske veščine pokazali tudi Taissa Farmiga in Leslie Mann, pa tudi novinca Israel Broussard in Katie Chang.

Film je po novinarski projekciji v Cannesu od filmskih kritikov prejel precej pozitivne odzive –med drugim so ga opisovali kot "prebrisano kritiko zvezdniške kulture" ter "intuitivno in atmosferično pripoved" s sijajnim soundtrackom.

Snemanje tudi v hiši Paris Hilton Topel odziv se je seveda izkazal za precej dobrodošlega – ko je Coppola leta 2006 v Cannesu predstavila svoj film Marie Antoinette, so gledalci svoje neodobravanje filma izražali celo z glasnim vzklikanjem. Coppola je sicer v Cannesu svoj aktualni film opisala kot komentar na današnjo kulturo – tako na najstniško obsedenost z zvezdniki kot na ekscesno življenje zvezdnikov samih.

Paris Hilton, ena glavnih žrtev požrešnih najstnikov, je filmski ekipi pustila, da je določene prizore filma posnela v njenem domu. "Film je sijajen prikaz sveta preobilja," je povedala Coppola. "Hiša Paris Hilton je zelo eksotična in še nikoli nisem videla česa podobnega."

Obenem je dvainštiridesetletna režiserka dejala tudi, da je med pisanjem scenarija spoznala dva člana te najstniške tople, s tem dobila nekoliko več resničnih informacij, kljub temu pa je imena likov spremenila, da ne bi sama prispevala k njihovemu zvezdniškemu statusu.

Nekateri člani kriminalne tople so se nad filmom sicer pritožili, saj naj ta ne bi bil natančen, a je Coppola očitke zavrnila, češ da ne gre za dokumentarni film in da jo zato odzivi ne skrbijo.

Ne spreglejte