SiolNET. Trendi Film in TV
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bo Minipleks mestnega kina v Ljubljani ostal v podhodu Ajdovščina?

2

termometer

Minipleks mestnega kina v Ljubljani, ki je določen med cilji v Strategiji razvoja kulture v MOL-u 2012-2015, je v fazi arhitekturno-urbanistične preverbe predvidene lokacije, podhoda Ajdovščina.

Pri projektu Mestna občina Ljubljana (MOL) sodeluje z javnim zavodom Kinodvor. Ta bo v minipleksu ponujal kakovostno filmsko produkcijo.

Na ljubljanski občini se, kot so sporočili, zavzemajo zato, da bi bil minipleks mestnega kina umeščen v ožje mesto središče. Po njihovem mnenju mora namreč biti dostopen vsem ciljnim skupinam in z več platni omogočati programsko raznolikost. "Če se izkaže, da omenjena lokacija ni primerna, bomo poiskali novo," so zapisali.

"Ideja novega minipleksa izvira predvsem iz resničnih prostorskih potreb, zato ni nobenega razloga, da bi se z novimi prostori kakorkoli spremenila tudi vizija Kinodvora kot mestnega kina za prikazovanje kakovostne filmske produkcije," pa so sporočili iz Kinodvora.

Kinu želijo v Kinodvoru, ta je, kot pišejo, "že danes več kot kino", zagotoviti optimalne in ekonomične pogoje. Ti se uresničujejo v viziji mestnega minipleksa. Skrbel naj bi za kontinuirano zagotavljanje kakovostne filmske ponudbe za vse generacije in za utrjevanje položaja živahnega centra filmske kulture, kjer se poleg filmov v distribuciji zvrstijo raznoliki in številni filmski dogodki ter mednarodni festivali.

S povečanjem števila dvoran bo Kinodvor pridobil tudi več možnosti za razvoj programa za otroke in mlade skupaj s številnimi filmsko-vzgojnimi dejavnostmi za družine in izobraževalne ustanove, so še zapisali v Kinodvoru.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin