Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 10. 2013,
9.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 21. 10. 2013, 9.20

8 let

Bo Beetlejuice spet norel pod budnim očesom Tima Burtona?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Dolgo se je govorilo, namigovalo, želelo, sanjalo ... In kot poroča Comic Book Movie, se bo tudi uresničilo.

Režiser temačnih pravljic in satir Tim Burton naj bi resno razmišljal o režiji nadaljevanja odbite črne humoreske Beetlejuice. Scenarij za drugi del o izganjalcu hudičev in duhov iz pekla sta spisala izkušena mojstra besed Seth Grahame-Smith in David Katzenberg.

Comic Book Movie poroča, da je Burton zaradi želje po režiji drugega dela Beetlejuicea že skoraj opustil režijo fantazijskega filma za studi Fox Dom gospodične Peregrin za čudaške otroke (Miss Peregrine's Home for Peculiar Children), a je na srečo Foxa režiser prilagodil svoj urnik tako, da bo lahko režiral oba projekta.

Beetlejuice je bil prav zaradi svojih dveh vodilnih mož, Tima Burtona izza kamere in Michaela Keatona v naslovni vlogi smrdečega in s seksom obsedenega "paranormalneža", tako velika uspešnica, kot je bil. In drugega dela brez obeh si sploh ne moremo zamisliti.

Pisca scenarija se s tem popolnoma strinjata: "Ko je studio Warner Bros leta 2011 dobil idejo o nadaljevanju tega kultnega filma, sva privolila, a le pod pogojem, da dobiva blagoslov Burtona, da Burton tudi režira projekt in, seveda, da bo zvezda filma spet Keaton. Zdi se nama, da je po 26 letih od nastanka prvega filma to edino prav."

Burton je že v preteklosti velikokrat omenil, da se je s scenaristoma pogovarjal o idejah za nadaljevanje, a tokratne govorice so prve, ki namigujejo na to, da bo prevzel tudi režijo. Keaton o samem nadaljevanju ni nikoli govoril, ve pa se, da bi z veseljem ponovil vlogo, ki ga je naredila "nesmrtnega" (podobno kot vloga Batmana, prav tako pod režijsko taktirko Burtona) v analih fantazijske kinematografije.

Winona Ryder, ki je v prvem delu upodobila gotsko najstnico, ki edina vidi duhova, ki sta naselila njeno hišo (karizmatična Alec Baldwin in Geena Davis), naj v nadaljevanju ne bi nastopila.

Tudi o premieri filma še ni govora.

Ne spreglejte