Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 11. 2017,
18.00

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

4

Natisni članek

denar film George Clooney

Ponedeljek, 6. 11. 2017, 18.00

6 let, 5 mesecev

Ali George Clooney ne bo več igral? "Denarja ne potrebujem."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

4

George Clooney | Foto Reuters

Foto: Reuters

Hollywoodski zvezdnik je spregovoril o tem, zakaj se v prihodnosti bolj kot pred kamero vidi za njo.

George Clooney je že leta 2016 ob promociji filma Ave, Cezar! večkrat omenil, da se bo počasi najverjetneje odpovedal igranju v filmih in se bolj posvetil režiji. In res je po tem igral le še v enem filmu, v Denarnih igrah, ki so v kinematografe prišle istega leta.

Ravno te dni pa je na velika platna prišel film Suburbicon, Clooneyjev šesti režiserski izdelek. Ob tem je 56-letnik povedal, da igranje zanj ni več prioriteta. "Dolgo sem igral in zdaj imam 56 let. Nisem več tisti, ki na koncu dobi dekle," je dejal v intervjuju za The Sunday Times in dodal, da "vsaj ne bi smel biti tisti, ki na koncu dobi dekle".

Odkar je zaslužil "milijardo j...h dolarjev", mu o denarju ni treba več razmišljati

Zdaj se lahko posveča le tistim filmskim projektom, ki ga zares pritegnejo, je pojasnil, ker mu tega ni treba več početi za preživetje. "Z vlogami sem včasih plačeval najemnino, potem pa sem prodal podjetje za proizvodnjo tekile za milijardo j...h dolarjev. Denarja ne potrebujem več."

Zaradi tekile je preskrbljen za vse življenje. | Foto: Instagram/Getty Images Zaradi tekile je preskrbljen za vse življenje. Foto: Instagram/Getty Images

Clooney je pri tem seveda mislil na odmevno prodajo podjetja Casamigos, ki ga je leta 2013 ustanovil s prijateljema Randejem Gerberjem in Mikom Meldmanom. Podjetje in blagovno znamko so letos poleti prodali multinacionalki Diageo, enemu največjih podjetij na svetu za proizvodnjo in prodajo alkoholnih pijač, s tem pa zaslužili skoraj milijardo dolarjev.

"Zdaj imam denar in zato se lahko lotevam filmov, ki jih hočem posneti," je nadaljeval Clooney. "Če pogledate, kaj sem delal zadnjih 15 let, gre v glavnem za filme, ki jih ne bi bilo, če jih jaz ne bi posnel. Nihče ne bi posnel Lahko noč in srečno, Michaela Claytona ali V zraku, če se jaz ne bi boril zanje."

Povedal je še, da je bil za filme, v katere je verjel, pripravljen storiti karkoli, da bi jih lahko financiral. "Snemal sem reklame za kavo," je dejal in s tem seveda mislil na reklame za Nespresso.

Ljudje ga nagovarjajo, naj aktivno vstopi v politiko

Clooney, ki se v svojih zadnjih filmskih projektih pogosto loteva aktualnih družbeno-političnih tem, je za Sunday Times spregovoril tudi o svojih političnih ambicijah, ki jih, kot pravi, nima. "Vse od izvolitve Trumpa me ogromno ljudi spodbuja, naj se aktivneje vključim v politiko, a teh ambicij nimam. Vedno sem bil vpleten v politiko, moj oče je kandidiral za kongres, politika je bila vedno del moje družine. Verjamem pa, da lahko pomagam predvsem na načine, ki jih najbolj obvladam, kot je nagovarjanje volivcev."

Zvezdnik, ki je zapriseženi podpornik demokratske stranke, je seveda nekaj besed namenil tudi aktualnemu predsedniku ZDA. "Kljub vsem njegovim grozljivim instinktom je zelo karizmatičen. TV-zvezdnik. Ljudje zanj niso volili, ker bi karkoli dosegel, ampak ker so ga poznali. In rekli so si, vznemirljiv je. Demokrati pa so zelo pasivni. V debatah bo republikanec rekel: 'Ta človek je slab in ta je dober.' Demokrat pa bo rekel: 'No, razumem, kaj govorite, ker so bili vaši starši alkoholiki ...' V resnici pa ljudje hočejo človeka, ki reče: 'To je dobro, to je pa slabo.'"

Ne spreglejte