Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 12. 2012,
10.29

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 7. 12. 2012, 10.29

7 let, 12 mesecev

5. oddaja Dober posel: navdušil eliminator polžev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V peti oddaji je pred investitorje stopilo šest tekmovalcev, ki so za investicijo želeli od 15.000 do 500.000 evrov, v zameno pa ponujali deleže od 15 do 25 odstotkov.

Prvi je pred investitorje stopil Črt Čuček z idejo o mobilnih bivalnih enotah, ki bi bile odgovor počitniškim prikolicam. Črt bi za investicijo potreboval 500.000 evrov, v zameno pa je ponudil 25-odstotni delež v podjetju. Črtova ideja o mobilnih bivalnih enotah je šele v idejni fazi, zato so investitorju ponudbo zavrnili.

Drugi je pred investitorje stopil Erik Horvatinovič, ki je predstavil svoje izdelke iz karbonskih oz. ogljikovih vlaken. Za nakup nove peči za izdelovanje izdelkov bi potreboval investicijo v višini 50.000 evrov, v zameno pa je ponudil 25-odstotni delež v podjetju. Investitorjem se njegov projekt ni zdel slab, vendar jih je zmotilo to, da Erik nima osebe, ki bi se ukvarjala izključno s prodajo izdelkov. Investitorji so ponudbo zavrnili.

Kot tretji je pred investitorje stopil Maksimiljan Donko z izdelkom eliminator polžev. Za projekt bi potreboval 15.000 evrov, v zameno je ponudil 20-odstotni delež v projektu. Maksimiljan je s svojo predstavitvijo investitorje dobro nasmejal, a k investiciji vseeno niso pristopili.

Marko Kotnik je investitorjem predstavil projekt Reward Hero – sistem za izgubljeno in najdeno. Za investicijo bi potreboval 100.000 evrov, v zameno je ponudil 25-odstotni delež podjetja. Marko investitorjev ni prepričal.

Matej Košir je investitorjem predstavil otroški stol Froc. Za investicijo bi potreboval 50.000 evrov, v zameno je ponudil 15-odstotni delež podjetja. Stol je bil investitorjem všeč, malo jih je zmotila visoka cena stola. Daniela in Borut sta Mateju ponudila vsak po 10.000 evrov investicije, vendar so preostali trije investitorji pred njima že odstopili in Mateju ni uspelo zbrati zahtevanih 50.000 evrov.

Zadnji je pred investitorje stopil Darko Jeromel z idejo števca za prikaz športnih rezultatov. Darko bi za začetek svojega posla potreboval 40.000 evrov, v zameno pa je ponudil 20-odstotni delež. Ker Darko investitorjem ni predstavil poslovnega načrta, so ti odstopili od investicije.

Ne spreglejte