Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 11. 2012,
9.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 30. 11. 2012, 9.48

8 let

4. oddaja Dober posel: podjetniki stopili pred investitorje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V četrti oddaji je pred investitorje stopilo šest tekmovalcev, ki so za investicijo želeli od 20.000 do 450.000 evrov, v zameno pa ponujali deleže od 25 do 49 odstotkov.

Prva je pred investitorje stopila Irena Fonda z idejo o prvi in edini plavajoči restavraciji na morju v Piranskem zalivu. Irena bi za investicijo potrebovala 450.000 evrov, v zameno pa je ponudila 49-odstotni delež v podjetju. Investitorjem je bila ideja zanimiva, zmotil pa jih je poslovni model, ki jim ga je ponudila. Zato so ti ponudbo zavrnili.

Drugi je pred investitorje stopil Admir Latič, ki je predstavil projekt energetske prenove objektov. Za zagon novih produktov (fasada, stavbno pohištvo, streha in sistem ogrevanja) in za njihovo certificiranje bi potreboval investicijo v višini 250.000 evrov, v zameno pa je ponudil 30-odstotni delež v podjetju. Investitorjev ideja ni prepričala, saj niso bili zadovoljni s predstavitvijo. Ponudbo so zavrnili.

Kot tretji je pred investitorje stopil Saša Cilenšek z idejo o izdelavi pleksi okvirjev za LCD-monitorje in televizorje. Za začetek svojega posla bi potreboval 20.000 evrov investicije, v zameno pa je ponudil 20-odstotni delež v podjetju. Investitorje ideja o modnih dodatkih za zaslone ni prepričala. Ponudbo so zavrnili.

Kot četrti je pred investitorje stopil Roman Abram s projektom poslovno-trgovinskega centra v Krškem. Za projekt bi potreboval 514.000 evrov, v zameno je ponudil 49-odstotni delež v projektu. Roman zaradi slabe opredeljenosti projekta investitorjev ni prepričal. Ponudbo so zavrnili.

Slavko Medimurec je investitorjem predstavil projekt pametnega doma. Za investicijo bi potreboval 210.000 evrov, kolikor bi potreboval za razstavni salon, v katerem bi bile predstavljene funkcionalnosti pametnega doma. Investitorjev Slavko ni prepričal, zato so ponudbo zavrnili.

Zadnja je pred investitorje stopila Maja Križnar z idejo priprave slaščic za alergike in diabetike. Maja bi za začetek svojega posla potrebovala 30.000 evrov, v zameno pa je ponudila 25-odstotni delež. Njena ideja je, da bi stranke individualno obravnavala, poskrbela bi tudi za dostavo slaščic od vrat do vrat. Investitorji so njeno predstavitev pohvalili, vendar so od posla odstopili.

Ne spreglejte