Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 11. 2016,
11.00

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Oglasno sporočilo

Natisni članek

ENI Adriaplin

Ponedeljek, 28. 11. 2016, 11.00

6 let, 2 meseca

Pravočasno pripravite svoj dom na zimo

Oglasno sporočilo

Ponavadi zimo razumemo kot najdražji letni čas. Bivalni stroški so višji, ker več kuhamo, več ogrevamo, včasih tudi več čistimo. Zima ni nujno samo draga, lahko je tudi odlična priložnost za prihranke. Vse, kar moramo storiti, je, da malo popazimo na svoje navade. Letos imate možnost, da vam pri pripravi hiše na zimo pomaga tudi posebna jesenska akcija.

Poleg očitnih reči, kot je odzračenje radiatorjev, lahko postorimo še veliko majhnih stvari, s katerimi lahko prihranimo za oddih ob koncu tedna ali pa kakšno napravo, ki si jo že dlje časa želimo. Najpreprostejši so na primer prijemi, s katerimi preprečimo toploti, da uide iz našega doma. Ko je zunaj pod ničlo, nimamo izbire – bivalne prostore moramo ogreti. Toda dovolj je, da ogrejemo prostore, v katerih živimo, ne pa tudi prostor okoli hiše. Da iz vašega doma ne bo uhajala toplota, pred zimo zamenjajte (ali dopolnite) tesnila na oknih in vratih. Preverite predvsem vhodna vrata, garažna vrata (zunanja in notranja) in vsa okna (tudi tista v prostorih, ki jih ne uporabljate pogosto, kot je shramba).

Prav tako bodite pozorni na nastavljeno temperaturo. Svoje domove vse prepogosto ogrevamo na nepotrebno visoke temperature in po hiši hodimo v kratkih rokavih (kar pri nekaj obiskih garaže ali drugega slabo ogrevanega prostora lahko hitro pomeni prehlad), ko je to popolnoma nepotrebno. Oblecimo se zimi primerno – v pulover in dolge hlače –, temperaturo pa lahko v hiši spustimo za stopinjo ali dve, še posebej ponoči. Ne samo da bomo prihranili, še spali bomo bolje!

Letos vam lahko pri pripravi doma na zimo pomaga tudi jesenska akcija ENI Adriaplina.

 | Foto:

Pripravite dom na zimo z brezplačnimi hišnimi popravili! V nagradni igri lahko osvojite brezplačni pregled in servis tistih delov hiše, ki vplivajo na njeno energetsko učinkovitost.

V nagradnem skladu je kar 30 popravil hiš (ki jih bodo vrhunski mojstri pregledali in ob odkritju napak zagotovili popravila do 300 evrov) in dodatne praktične nagrade.

Ne spreglejte