Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 10. 2015,
14.37

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

pisarna poslovni prostori London

Ponedeljek, 19. 10. 2015, 14.37

6 let, 1 mesec

Najdražja londonska pisarna: za 340 tisočakov letno dobite medeninasto kopalnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Londonsko nepremičninsko podjetje je predstavilo prenovljene poslovne prostore, ki so obveljali za ene najdražjih, če ne kar najdražje pisarne v enem najdražjih mest na svetu.

Londonski trg nepremičnin velja za enega najdražjih na svetu. Vrtoglavih cen nimajo le stanovanja in hiše, zvesto jim sledijo tudi cene poslovnih prostorov. Kdor živi v stanovanju za pet milijonov evrov ali pa hiši za kakšnih sto, mora imeti tudi primerljivo prestižno pisarno, kajne?

Prenova za več kot 7.000 evrov na kvadratni meter Za tovrstne stranke je londonsko nepremičninsko podjetje Enstar Capital predstavilo najdražje pisarne v Londonu, kot so sami opisali pred kratkim prenovljeno poslovno zgradbo v londonski četrti Mayfair. Za prenovo 557 kvadratnih metrov pisarniških površin v treh etažah so porabili dobre štiri milijone evrov, kar pomeni, da so v kvadratni meter vložili več kot sedem tisoč evrov.

Začne se že pri tleh – ta so prekrita z lesom, ki so ga uvozili iz toskanskega samostana iz 16. stoletja. Razsvetljava in prezračevanje sta medtem v popolnem nasprotju s starodavno talno oblogo. Delujeta popolnoma brez stikal, saj senzorji zaznajo prisotnost ljudi in takrat vklopijo luči ter hlajenje oziroma ogrevanje, ko so prostori prazni, pa jih izklopijo.

Kopalnice in stranišča s pozlato, ki je pravzaprav medenina Pisarne vključujejo tudi razkošna stranišča in kopalnice, oblikovane v slogu slovitega Armanijevega hotela v Milanu. Videti so pozlačene, a gre za medenino, ki so ji z "ultradrago obdelavo dali videz pozlate", piše Guardian. No, če je res tako draga, bi se lahko preprosto odločili za pravo zlato …

"Tukajšnji poslovneži za stanovanje oziroma hišo na Mayfairju odštejejo na milijone evrov, ne da bi trenili, in za opremo porabijo celo bogastvo, delajo pa v pisarnah, ki se s tem luksuzom in kakovostjo ne morejo niti približno primerjati," je ob predstavitvi prenove za Guardian dejal Simon Lyons, eden od ustanoviteljev podjetja Enstar Capital. Tretjino svojega življenja preživimo v službi in mi smo se te prenove lotili s tem v mislih," je pojasnil.

Potencialni najemniki: savdska, brunejska in katarska aristokracija Podjetje Enstar Capital bo v razkošni zgradbi zasedlo vrhnje, tretje nadstropje, prvo in drugo pa bodo oddajali. Vsako ima dobrih 186 kvadratnih metrov, ki bodo na voljo za dobrih 340 tisoč evrov na leto, kar je ena najvišjih najemnin, kar so jih postavili v tej najdražji četrti že tako dragega Londona, dodaja Guardian. Nepremičninarji so samozavestni, kot so povedali, so te pisarne kot nalašč za "družinska podjetja bogatašev s Srednjega vzhoda in iz Azije" in jih bodo s tem v mislih ponudili "kraljevim družinam iz Savdske Arabije, Bruneja in Katarja".

Hrano in pijačo bo dostavljala restavracija v pritličju Mimogrede, v pritličju zgradbe je restavracija La Petite Maison, ki je pravzaprav razlog za to razkošno prenovo. Gre namreč za najljubšo restavracijo vodilnih mož podjetja Enstar Capital, ki so se zato leta 2009 odločili, da zgradbo kupijo in jo prenovijo. Povezava z restavracijo ostaja tudi po prenovi – iz nje bodo kuharji z dvigalom v pisarne dostavljali hrano in šampanjec, kadarkoli si bodo zaposleni to zaželeli. Učinkovito, ni kaj.

Ne spreglejte