SiolNET. Trendi Dom
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Marko Potrč: ko je testiral pasivno hišo, je ostal brez besed

2

termometer

Marko Potrč se je z Lili, Tilnom in Injo za en teden preselil v "testno" pasivno hišo Lumar. Nekajdnevno bivanje jih je prepričalo, da je to bivanje, ki najbolj ustreza njihovim merilom udobnosti.

Marko in Lili že nekaj časa razmišljata o svoji sanjski hiši in ker je na trgu toliko ponudbe, se je včasih prav težko odločiti. Da bi se prepričala, ali je pasivna hiša tisto, kar iščeta, sta jo preizkusila, se vanjo vselila za en teden in na lastni koži izkusila prednosti, ki jih ima takšna gradnja. "Svojega doma si več ne znam predstavljati drugače kot pasivne hiše. Predmeti, posamezno pohištvo ali gospodinjski pripomočki sicer do neke mere vplivajo na naše življenje, a nikoli v takšnem obsegu oziroma tako celovito kot pasivna hiša," nam je razložil svojo izkušnjo in dodal, da se bosta odločila za takšno hišo, ker želita živeti zdravo, udobno, varčno in poleg vsega tega tudi okolju prijazno. "V hiši smo bili na primer v času vrhunca vročinskega vala, a tega nismo niti malo čutili. In to brez klimatske naprave! Zunaj je bilo malce pod 40 stopinjami, a je prav vsak prostor v hiši imel želeno, prijetno hladno temperaturo. Nam se je to zdelo neverjetno."

Pri izbiri hiše in tudi notranje opreme, za katero bo skrbela predvsem Lili, ju vodi želja po udobju. "V glavnem naju vodi razmišljanje o tem, kako mi živimo, kako funkcioniramo in kako bo dom ne samo lep, ampak bo sledil našemu načinu. Da nam bo tako nudil najboljše možno udobje."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin