Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 10. 2015,
13.49

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Kickstarter crowdfunding

Četrtek, 29. 10. 2015, 13.49

6 let, 1 mesec

Kaj Slovenci na Kickstarterju ponujajo ta hip: od žepne ure do božičnih okraskov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Videoinstalacija, otroški poganjalček, električni skiro, božični okraski, žepna ura, leseno igralo ... To so slovenski projekti, ki trenutno iščejo podporo na platformi za množično financiranje.

Pred kratkim smo pisali o novem projektu ekipe FlyKly, ki na Kickstarterju zbira sredstva za električni skiro SmartPed. To pa ni edini slovenski projekt, ki trenutno išče pozornost svetovnega občinstva. Predstavljamo še preostalih pet.

Žepne ure Itero

Žepne ure Itero sta zasnovala mlada Slovenca Blaž Abe in Luka Šepec, ki sta že v prvi polovici kampanja presegla cilj zbrati okoli 20 tisoč evrov. Prvi podporniki so si lahko svojo moderno žepno uro s švicarskim urnim mehanizmom zagotovili za 80 evrov, preostalim je na voljo za okoli 90 evrov.

Lahko izbiramo med različnimi barvami oziroma kovinskimi ohišji, oblikovalca pa sta si zamislila tudi leseno stojalo, na katerega postavimo uro in nam ta služi tudi na pisalni mizi ali kot okras v stanovanju.

 

Otroški poganjalček Lucky 3in1

Poganjalček, skiro in tricikel v enem. To je leseno vozilo za otroke Lucky 3in1, za katerega želi slovenska ekipa na Kickstarerju zbrati vsaj 13.500 evrov.

Kolo je sestavljivo, zato mu lahko dodajamo ali odstranjujemo elemente ter tako vozilo prilagajamo otrokovim letom in sposobnostim.

Prvi podporniki bodo svoj komplet prejeli za 134 evrov, cena v redni prodaji pa bo okoli 215 evrov. Kampanja zbiranja sredstev se zaključi 9. novembra.

 

Swingy – pripomoček za treniranje ravnotežja

Swingy, ki ga na Kickstarertju predstavljata Urša in Niki Popović, je lesena igrača oziroma pripomoček, ki združuje tehnologijo in telesno aktivnost. Z njo namreč treniramo ohranjanje ravnotežja in telovadimo, primerna pa je tako za otroke kot za odrasle. Mlada starša želita na platformi za množično financiranje zbrati vsaj 18 tisoč evrov za začetek produkcije pripomočkov iz bukovega lesa.

In kje je tu tehnologija? Deske so brezžično povezane s pametno napravo, tako da lahko tisti, ki na zaobljenih swingyjih lovi ravnotežje, hkrati igra igre na zaslonu. Prvi podporniki si lahko svoj par swingyjev zagotovijo za dobrih 79 evrov.

 

Origami božične krogle

Papirnati božični okraski, ki jih naredite, no, zmečkate kar sami. Tako so si svoj projekt zamislili v oblikovalskem studio Desnahemisfera, ki želi na Kickstarterju zbrati vsaj 4.500 evrov.

V zameno za svojo donacijo boste dobili praznične kartice ali plakat, za dobrih 16 evrov pa bo vaših 20 belih listov, ki jih lahko zmečkate v krogle in z njimi okrasite letošnjo smrečico.

Priložena so tudi navodila za izdelavo tega (kar malce) šaljivega projekta.

 

Pnevmatična videoinstalacija Border Mover

Nika Oblak in Primož Novak pa na Kickstarerju preverjata zanimanje za pnevmatično videoinstalacijo Border Mover. Zbrati želita 4.200 evrov.

Za kaj gre? Z instalacijo raziskujemo interakcijo med videopodobo in fizičnim prostorom.

S pomočjo monitorja LCD in elektronike se dvodimenzionalni video pretvori v tridimenzionalni prostor.

 

Ne spreglejte