Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 3. 2011,
9.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 29. 3. 2011, 9.46

8 let

Kraljevi spominki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prihajajočo poroko britanskega prestolonaslednika princa Williama in njegove izbranke Kate Middleton so izkoristili tudi trgovci, saj je na trgu vsak dan več kraljevih spominkov.

V spomin na prihajajočo kraljevsko poroko britanskega prestolonaslednika si boste lahko kupili od vrečk za bruhanje in kondomov pa vse do okoli 6.300 evrov vrednega uradnega kovanca s podobo kraljevskega para. Kovanci za pet in deset britanskih funtov Kovance, na katerih bo poleg obrazov Williama in Kate tudi besedilo William in Catherine, 29. april 2011, so s pomočjo oblikovalca Marka Richardsa oblikovali in izdelali v uradni kraljevski kovnici. Uradni kovanec s podobo zaročenega para je na voljo za pet in deset britanskih funtov. Na zadnji strani kovanca je upodobljena kraljica Elizabeta II. Poleg običajnega kovanca si lahko omislite tudi srebrnega, pozlačenega, zlatega in celo platinastega, za katerega boste odšteli okoli 6.300 evrov.

Kraljevi jedilni set

Posebej za kraljevo poroko pa so izdelali tudi uradni kraljevski jedilni set. Kolekcijo tisočih posameznih izdelkov je izbrala uradna oblikovalska organizatorka kraljeve poroke Royal Collection, ki je na jedilnem setu delala vse od uradne zaroke Wiilliama in Kate. Kolekcija vključuje dekorativni krožnik (40 evrov), skodelico (140 evrov) in majhno šatuljo (30 evrov). Vsak kos kolekcije je ročno izdelan in poslikan po 250 let stari metodi. Set so izdelali v omejeni različici, saj je na voljo le tisoč primerkov.

Tako videz kovanca kot jedilnega seta sta osebno odobrila princ William in kraljica.

Spominki od A do Ž

Britanski trgovci pa so postregli še z nekaterimi drugimi spominki. Med najbolj drznimi so tematski kondomi Crown Jewels z motivom princa Williama in njegove zaročenke Kate Middleton. Podjetje je tako želelo sporočiti, da je seks tako kot kraljeva poroka nepozabno doživetje. Mislili pa so tudi na udobje v zraku, saj je Lydia Leith v rdeči in modri barvi oblikovala kraljeve vrečke proti slabosti. Vrečk s podobo bodočih mladoporočencev na sredini je za prodajo na voljo osem tisoč.

S poroko desetletja pa bodo mastne denarce zaslužili tudi Katini starši, saj imajo v lasti podjetje, ki se ukvarja s prodajo izdelkov za zabavo. Podjetje je s prodajo spominkov in tradicionalnih artiklov za poroke ter ulične zabave z motivi novega kraljevskega para začelo že konec januarja.

Trg pa so preplavili tudi poceni kitajski kraljevi spominki, ki so v primerjavi z uradnimi spominki britanske kraljeve družine veliko cenejši. Neki kitajski proizvajalec spominkov je izdelal celo spominsko skodelico, na kateri pa je namesto Williama upodobljen njegov mlajši brat Harry. Izdelke so sicer že umaknili s polic.

Ne spreglejte