Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 8. 2013,
7.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Črna gora Slovenske Konjice

Torek, 6. 8. 2013, 7.26

8 let

Jadranske igre: v Črni gori je slavila ekipa Jadran Škver

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po tisočih prepotovanih kilometrih, več sto gostujočih občinah in mestih, v četrtem letu obstoja so Jadranske igre prešle meje Hrvaške. Prvo gostovanje v tujini je bilo v Črni gori.

Dva prekrasna dneva v Herceg Novem so organizatorji kronali z največjim in najpomembnejšim tekmovanjem – s prvim uradnim črnogorskim finalom Jadranskih iger 2013. Finale ni bil pomemben le za ekipe in občinstvo v Črni gori, ampak tudi za preostale tri sodelujoče države na Jadranskih igrah: Hrvaško, Slovenijo in Italijo, saj bo zmagovalna ekipa Jadran Škver iz mesta Herceg Novi predstavljala Črno goro na velikem mednarodnem finalu 1. septembra v Biogradu na Moru.

Med igrami tudi reševanje turistk Za krono Jadranskih iger se je v Herceg Novem potegovalo pet ekip: Ulari (Bar), Girice (Herceg Novi), Vapor.me (Podgorica), Jadran Škver (Herceg Novi) in Galioti (Tivat). Skladno z lokacijo iger je razumljivo, da so vse igre razen vleke vrvi potekale v vodi. Poleg letečega vaterpola, sodov, mošarke in pršuta se je prvič v letošnji sezoni igrala tudi igra reševanje turistke. Tekmovalci so rešili vse turistke, razen turistk iz Podgorice, ki so med igro tudi same povedale, da ji ni treba reševati, saj se Podgoričanke rešujejo same.

Prednost domačega terena? S skupaj 37 osvojenimi točkami je na prvem črnogorskem finalu zmagala ekipa Jadran Škver iz Herceg Novega, ki si je s tem priborila pravico nastopa na mednarodnem finalu Jadranskih iger 2013 v Biogradu na Moru. "Upali smo, da bomo zmagali, saj smo bili konec koncev na domačem terenu in pred domačim občinstvom. Pred nami je mednarodni finale v Biogradu na Moru. Dali bomo vse od sebe, da dosežemo boljšo uvrstitev kot predstavniki Črne gore v finalu leta 2012, ko so se uvrstili na tretje mesto. Veselimo se, da se bomo zabavali, spoznavali nove ljudi in po svojih najboljših močeh predstavljali svojo državo in mesto na Hrvaškem," je povedal kapetan ekipe Mirko Kosić po koncu tekmovanja.

S tremi točkami manj se je na drugo mesto uvrstila ekipa Girice iz Herceg Novega, na tretje mesto pa ekipa Galioti iz Tivata. Lanski predstavniki Črne gore, ekipa Uljari iz Bara, je tekmovanje končala na četrtem mestu. Peta je bila simpatična ekipa Vapor.me iz Podgorice.

Črna gora je s tekmovanjem pokazala, da je pripravljena za najboljšo poletno zabavo na Jadranu, ki na Hrvaškem poteka že četrto leto. Vsi prisotni so bili navdušeni nad potekom iger na bazenu Jadran. Poleg njih seveda tudi organizatorji iger iz Plavalnega kluba Jadran in agencije Adria events. Črnogorskega finala se je udeležil tudi Tadej Slapnik, vodja organizacijskega odbora Jadranskih iger v Sloveniji, ki je organizatorjem čestital za odlično pripravljene igre ter povedal, da se bodo tudi v Sloveniji in gostujočem mestu Slovenske Konjice potrudili kot njihovi prijatelji v Črni gori in Jadranske igre organizirali v tako pozitivnem vzdušju, kot so mu bili priča v Herceg Novem.

V pričakovanju slovenskega finala Organizatorji Jadranskih iger so se po uspešno končanem finalu v Črni gori podali na nadaljevanje turneje Jadranskih iger na otok Korčula. Pred hrvaškim finalom, ki bo 25. avgusta na Pagu, bodo obiskali tudi Slovenijo. 17. avgusta bo na Mestnem kopališču v Slovenskih Konjicah potekal finale Jadranskih iger v Sloveniji. Na igre se je prijavilo 12 ekip iz 11 slovenskih mest: Ljubljane, Maribora (dve ekipi), Slovenj Gradca, Ruš, Šmarij pri Jelšah, Novega mesta, Ptuja, Zreč, Frankolovega, Bleda in gostujočih Slovenskih Konjic. 11 ekip se bo v dopoldanskih kvalifikacija potegovalo za uvrstitev v večerni finale Jadranskih iger, v katerega se bo uvrstilo pet najboljših ekip iz kvalifikacij in ekipa Slovenskih Konjic, ki ima kot gostiteljica zagotovljeno neposredno uvrstitev v slovenski finale.

Ne spreglejte