Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 3. 2023,
7.00

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Porsche Slovenija

Natisni članek

elektrika Trajnost sončna elektrarna Porsche Slovenija advertorial

Torek, 21. 3. 2023, 7.00

2 meseca

Vaša nova sončna elektrarna – brez obresti, brez pologa, na obroke!

Vsebino omogoča Porsche Slovenija
porsche slovenija | Foto Porsche Slovenija

Foto: Porsche Slovenija

Električna energija po ugodni ceni, manjša odvisnost od cen elektrike, energija iz okolju prijaznih virov: vse to vam prinaša lastna sončna elektrarna. Odločite se zanjo zdaj, ko jo lahko postavite tudi s financiranjem brez obresti.

Ste tudi vi v zadnjih mesecih z nelagodjem pogledali na mesečni račun za porabljeno električno energijo? Ste iskali drugega ponudnika? Kaj pa, če bi elektriko ponujali kar sami sebi? Bi proizvajali lastno solarno električno energijo s svojo sončno elektrarno? S tem si lahko zagotovite najugodnejšo ceno, se znebite dvomov o tem, koliko bo jutri stala elektrika, in hkrati še prispevate k zmanjšanju škodljivih izpustov.

Za koga je primerna sončna elektrarna?

Če stanujete v hiši, potem vsi argumenti govorijo v prid lastni sončni elektrarni. Smiselno je, da se zanjo odločite, če porabite vsaj pet tisoč kilovatnih ur elektrike na leto. V povprečju se je investicija pri do zdaj veljavnih cenah povrnila v od osmih do desetih letih, ob naraščanju cen električne energije pa je ta čas še krajši.

porsche slovenija | Foto: Porsche Slovenija Foto: Porsche Slovenija

Koliko stane postavitev sončne elektrarne in koliko lahko prihranite, če se samooskrbujete z električno energijo? Pripravili smo preprosto spletno orodje. Takoj lahko izračunate, kakšen je električni potencial vaše hiše.

Kako veliko sončno elektrarno postaviti?

Vaš cilj bo, da ta na letni ravni proizvede toliko električne energije, kot je porabite. Če v bližnji prihodnosti oziroma hkrati načrtujete povečanje porabe elektrike (če se boste na primer odločili tudi za nakup toplotne črpalke ali električnega avtomobila in boste potrebovali domačo polnilnico), je priporočljivo, da tudi to upoštevate pri izračunu. In ne, za izračune prav tako kot za načrtovanje sončne elektrarne ne potrebujete posebnega tehničnega znanja. Na voljo so vam namreč strokovnjaki, ki vam pomagajo v vseh fazah, od zamisli in odločitve o kapaciteti do postavitve solarnih modulov iz najbolj kakovostnih monokristalnih sončnih celic ter do navodil in podpore pri vzdrževanju. Kontaktne podatke strokovnjakov znamke MOON najdete tukaj.

porsche slovenija | Foto: Porsche Slovenija Foto: Porsche Slovenija

Ali lahko sončno elektrarno kupite na obroke in brez obresti?

Živimo v času, ko se spet pogovarjamo o inflaciji in se iz meseca v mesec ne višajo le cene, ampak tudi obresti za kredite. Zato je še toliko bolj dobrodošla informacija, da si lahko svojo sončno elektrarno omislite ugodno, brez pologa in obresti. Pri znamki MOON, celostnem ponudniku storitev in produktov, ki jih danes narekuje vrhunska e-mobilnost, je namreč za spodbudo v času, ko je podražitev dovolj že na drugih področjih, na voljo posebna brezobrestna ponudba za nakup sončne elektrarne. Namenjena je za postavitev na klasični stanovanjski hiši (z močjo do 14 kW). Odločite se lahko za odplačilo v obdobju do sedmih let – brez obresti, torej z vnaprej znanim zneskom, ki ga boste odplačevali mesečno.

Izberite pravo sončno elektrarno

Oddajte povpraševanje za storitve MOON, izkoristite posebno brezobrestno ponudbo za nakup domače sončne elektrarne in se naročite na pregled na svoji lokaciji.

Potrebujete še več informacij?

S pomočjo strokovnjakov je pot do sončne elektrarne preprosta. Za lažji začetek pa smo za vas zbrali tudi več kot 30 odgovorov na najpogostejša vprašanja o sončnih elektrarnah. Preberite jih.

Lahko nas tudi pokličete na brezplačni telefon: 080 88 46 ali nam pišete na moonpower@porsche.si

Ne spreglejte