Slovenski olimpijec z drzno potezo vzbudil pozornost ameriških medijev

Slovenski deskar Tit Štante, ki je včeraj v snežnem žlebu zasedel 25. mesto, je bolj kot s svojim dosežkom nase opozoril s potezo, ki je vzbudila precejšnjo pozornost ameriške javnosti. Z značko na svoji snežni deski se je tako kot številni ameriški glasbeni in športni zvezdniki zavzel za izpustitev ameriškega raperja Meeka Milla.

19-letni slovenski deskar Tit Štante se je z ročno izpisanim sporočilom #FreeMeekMill v Pjongčangu pridružil pozivom za izpustitev ameriškega raperja Meeka Milla.

19-letni slovenski deskar Tit Štante se je z ročno izpisanim sporočilom #FreeMeekMill v Pjongčangu pridružil pozivom za izpustitev ameriškega raperja Meeka Milla. Foto: Twitter

19-letni deskar Tit Štante, član velenjskega kluba Deska, ki prvič okuša olimpijsko atmosfero, je namreč v cilju tekmovanja v snežnem žlebu snemalcu pokazal napis na snežni deski #FreeMeekMill (#OsvoboditeMeekMilla), s čimer je javno izrekel podporo ameriškemu raperju Meeku Millu, ki je bil novembra lani zaradi kršitve pogojne kazni obsojen na od dve do štiri leta zaporne kazni. 30-letnega temnopoltega glasbenika so prvič aretirali leta 2007, krivo je bilo posedovanje orožja in drog.

Za izpustitev Milla so se zavzeli številni ameriški zvezdniki. Za izpustitev Milla so se zavzeli številni ameriški zvezdniki. Foto: Getty Images

Odločitev sodnika je v ZDA sprožila precejšen odziv javnosti, saj tožilec zanj sploh ni zahteval zaporne kazni, za raperjevo izpustitev pa so se javno zavzeli številni ameriški zvezdniki, med drugim tudi košarkar James Harden, ki navdušuje v dresu Raket iz Houstona, ter raperja Drake in Jay-Z. Zadnji je konec lanskega leta v odprtem pismu, objavljenem v časopisu The New York Times, zapisal, da je Millova kazen še eden od primerov, ki dokazujejo, da ameriški sodni sistem vsakodnevno nadleguje na stotine temnopoltih ljudi.

Značka #FreeMeekMill je nov zagon dobila med letošnjim Super Bowlom, saj so zmagovalci The Philadelphia Eagles Millovo skladbo Dreams And Nightmares uporabili kot svojo predstavitveno pesem.

Odzivi na potezo Tita Štanteta na Twitterju:

Sorodne vsebine

Komentarji

1
  • Cene / 14.02.2018. ob 18:09

    Je pač treba ta totalitarni režim naučiti demokracije.

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano