SiolNET. Sportal ZOI
2,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Potrjeno: med odprtjem olimpijskih iger se je zgodil hekerski napad

2,15

termometer

Heker. Vdor. Napad.
Foto: Thinkstock

Organizatorji zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu so danes uradno potrdili, da je med petkovo otvoritveno slovesnostjo prišlo do vdora v računalniški sistem. Kdo stoji za hekerskim napadom, niso razkrili, nekateri pa menijo, da bi lahko bili Rusi, potem ko je številne vrhunske ruske športnike doletela prepoved nastopa na igrah.

Zaradi hekerskega napada je pred petkovim odprtjem in med njim nastala vrsta tehničnih težav z delovanjem naprav na več prizoriščih. Med drugim ni delovalo brezžično omrežje v novinarskem središču in na olimpijskem stadionu v Pjongčangu, prišlo je do prekinitve televizijskih prenosov.

Gledalci si niso mogli natisniti vstopnic, ugasnila je tudi uradna spletna stran olimpijskih iger, ki so jo vzpostavili šele 12 ur pozneje. Krožile so govorice, da naj bi nekateri prejeli okuženo elektronsko pošto od domnevnih hekerjev.

Vsi strežniki in računalniški sistemi znova delujejo

"Bil je hekerski napad in strežnike smo posodobili včeraj čez dan ter našli vzrok težave," je danes povedal tiskovni predstavnik olimpijskih iger v Pjongčangu Sung Baik you, ki pa ni hotel potrditi govoric, da naj bi bila za napad odgovorna Rusija, od koder zaradi dopinškega škandala na igre ni smelo priti skoraj 200 športnikov.

Vsi strežniki in računalniški sistemi, ki se uporabljajo za potrebe olimpijskih iger, znova delujejo s polno zmogljivostjo. "Vira ne bomo razkrili," je dodal Sung.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin